Troben el cos sense vida d'en Chago, el jove de 16 anys que estava desaparegut des de setembre

Una sèrie de pistes falses va fer creure a la família que estava en una casa ocupada on una dona "retenia" menors

Arxiu | Les pistes de la desaparició d'en Chago

Santiago José, Chago, en diverses fotografies cedides per la seva familia.

Santiago José, Chago, en diverses fotografies cedides per la seva familia. / Cas Obert

Tamara Morillo

"Fins mai! Me'n vaig!", van ser les seves últimes paraules. I ho va fer. Se'n va anar. Santiago José -Chago-, com li deien tots a casa- va marxar sense telèfon, claus, documentació i diners. Des del mes de setembre passat que el buscaven sense descans. Durant quatre mesos la seva família va buscar sense cessament al jove desaparegut. "No em tornareu a veure!". Ho va complir.

Santiago José Gutiérrez, 16 anys, va desaparèixer el 6 de setembre de 2023 a San Cristóbal de La Laguna, a Tenerife. "El meu germà ha estat localitzat... ai, Chaguito, quant de dolor", confirma la seva germana Luz a Cas Obert. "El seu cos ha estat trobat sense vida… és real".

Santiago José, Chago, en diverses fotografies cedides per la seva familia.

Santiago José, Chago, en diverses fotografies cedides per la seva familia. / Cas Obert

La jove reconstruïa fa tres meso a aquest mitjà, aquell 6 de setembre, l'últim dia que se'l va veure, i demanava ajuda per a trobar-lo. Traçava els últims passos d'en Chago. Es van esfumar en una muntanya. "Va morir aquell mateix dia. El seu cos ha aparegut allà".

La família, que durant setmanes va rebre pistes falses en les quals asseguraven que el jove havia estat vist en una casa ocupada, tanca la cerca de la pitjor manera. Les restes del jove han estat localitzades en un radi pròxim al qual se'l va veure per última vegada. "En la mateixa muntanya... Sempre estaràs en la meva ment, germanet", promet la Luz.