19 de novembre de 2008
19.11.2008
Barcelona

Condemnen un home a cinc anys de presó per calar foc a la porta del pis de l'exparella a Santa Coloma de Gramenet

19.11.2008 | 12:34

La Secció 20 de l'Audiència de Barcelona ha condemnat Àngel Navarro, de 50 anys, a cinc anys de presó per un delicte d'incendi.

El tribunal destaca que, el 30 de juliol del 2007, el condemnat va provocar un foc davant de la porta del domicili de l'exparella, a Santa Coloma de Gramenet, i que l'incendi va fer desallotjar un centenar de veïns de l'immoble per precaució. Els magistrats no consideren que el condemnat volgués acabar amb la vida de l'exparella provocant el foc i per això l'han absolt del delicte d'intent d'assassinat que demanava el fiscal. La víctima i la comunitat de veïns han renunciat a la indemnització pels danys a la porta i al replà de l'escala.

La sentència destaca que, entre els anys 2001 i 2004, el condemnat va tenir una relació sentimental de convivència amb la dona i que un cop trencada, van continuar sent amics. Per aquesta relació, el condemnat anava sovint a casa d'ella a Santa Coloma de Gramenet, on la dona vivia amb els seus fills i la nova parella. A principis del 2007, la dona va decidir que el condemnat no tornés a casa seva ja que havia tingut un comportament 'inadequat'. Malgrat això, es continuaven veient fora del domicili, parlaven per telèfon i ella li rentava la roba. El 30 de juliol del 2007 el condemnat va anar a casa de la víctima, va abocar líquid inflamable a la porta del pis i hi va calar foc. Aquesta acció va provocar una deflagració i un posterior incendi que va afectar la porta del domicili de l'exparella, així com el replà de l'escala. El condemnat va sortir corrents de l'edifici cridant 'foc, foc'. Els Bombers van poder apagar l'incendi, tot i que, per precaució, van desallotjar un centenar de veïns de l'immoble. Les flames van provocar danys en la porta i el rebedor del pis de la víctima, valorats en 930 euros, i en el replà de l'escala on està situada la casa, per uns 1.300 euros. Tot i això, tant la dona com la comunitat de propietaris van renunciar a qualsevol indemnització. La víctima no es trobava en el seu pis quan va haver-hi el foc, ja que estava treballant, i dins de la casa tampoc hi havia ningú. El tribunal considera que el condemnat no tenia intenció de voler assassinar la dona provocant l'incendi, ja que coneixia el seu horari laboral. A més, destaca que el condemnat podria patir un trastorn de la personalitat però que no pateix cap malaltia ni tampoc tenia alterada la voluntat quan va calar foc davant de la porta de l'exparella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema