Segons la doctora Davaasambuu Ganmaa, un dels responsables d'aquest treball fet sobre una gran mostra de dones durant 22 anys de seguiment, "no s'ha observat cap associació entre el cafè --cafeïnat o descafeïnat-- i el consum de te i el risc de patir càncer de mama". "El cafè i el te han demostrat ser begudes segures quan es consumeixen amb moderació", ha apuntat.

L'experta i el seu equip han analitzat el consum de cafè, te i cafeïna en un total de 85.987 dones que van participar en l'Estudi sobre la Salut de les Infermeres. Les participants tenien entre 30 i 55 anys quan va començar el treball i després de 22 anys de seguiment, unes 5.272 van desenvolupar càncer de mama.

Després de valorar altres factors potencialment associats amb el càncer de mama, com ara l'edat, ser o no fumadora, la massa corporal, l'activitat física, la ingestió d'alcohol, l'historial familiar, si havien arribat o no a la menopausa, la teràpia hormonal rebuda i el nombre de fills, els investigadors no van trobar risc elevat de patir un càncer de mama entre les dones que van reconèixer beure quatre o més tasses de cafè o te al dia, comparades amb les que en prenien menys d'una tassa diària.

L'estudi tampoc va descobrir cap associació aparent entre l'aparició del càncer de mama i el consum d'altres refrescos i xocolates, que podrien contribuir a la ingesta global de cafeïna.

Quan més tard els investigadors van analitzar el risc de càncer de mama específicament entre les dones amb menopausa, van trobar-hi una modesta reducció del risc associat a l'elevat consum de cafeïna en contraposició al baix consum, un descobriment que, segons els investigadors, "necessita ser investigat a fons".