El cofundador i conseller delegat de Facebook, Mark Zuckerberg, ha desmentit aquest dimecres que la seva empresa estigui desenvolupant el seu propi model de telèfon mòbil en un esdeveniment celebrat a la seu de la companyia a Palo Alto, a Califòrnia.

Zuckerberg ha negat amb rotunditat els rumors que anunciaven un salt de Facebook al sector de les telecomunicacions i que circulen des de fa un mes per internet.

El projecte del supòsit telèfon de Facebook havia generat moltes expectatives entre la comunitat tecnològica i s'esperava que aquesta xarxa social utilitzés la trobada amb la premsa d'avui, que versaria sobre usos mòbils, per desvetllar les seves cartes.

Finalment, Facebook ha descartat l'existència de plans per vendre telèfons amb la seva marca i s´ha centrat en millores de les aplicacions mòbils de la seva xarxa social.

La principal novetat presentada és un sistema unificat per desenvolupar serveis mòbils associats als comptes de Facebook. Una plataforma que simplificarà l'accés a noves aplicacions mòbils a través d'un enllaç d'autorització de Facebook i sense necessitat que s'hagin d'introduir cada vegada les dades de l'usuari.

El servei està disponible des d'avui per a aplicacions mòbils amb sistema operatiu Android com Flixster, Groupon, Loopt, Yelp i Zynga Poker.