La llibertat universal que ha permès la creació de l'internet fa tres dècades està actualment amenaçada per l'acció de "forces molt poderoses" que volen controlar-ho, segons el cofundador del cercador Google, Sergey Brin.

En una entrevista amb el diari "The Guardian", Brin adverteix que aquestes "forces" també s'han alineat contra l'obertura que ofereix la xarxa, i reconeix que està més preocupat que mai i que li "fa por" pensar en la actual situació.

Segons explica, l'amenaça contra la llibertat de l'internet procedeix dels governs que busquen controlar l'accés i les comunicacions dels ciutadans i també de Facebook o Apple, que controlen el programari que es pot utilitzar en les seves plataformes.

El cofundador de Google, de 38 anys, és considerat com la principal força darrere de la parcial retirada del cercador de la Xina l'any 2010 a causa de la preocupació per la censura en aquest país.

Brin ha manifestat la seva inquietud pels esforços de països com Aràbia Saudita i l'Iran de restringir l'ús de l'internet, així com de Facebook i Apple, que controlen l'accés als seus usuaris.