Microsoft llançarà el seu nou servei de ràdio i venda de música per internet, anomenat Xbox Music, amb el qual busca competir alhora amb empreses ja establertes en diferents sectors de la distribució musical en línia.

El nou servei estarà disponible a la consola de jocs Xbox i a partir del dia 26 d'octubre amb la nova versió del seu sistema operatiu Windows, la 8, va indicar el gegant de Redmond (Washington) en un comunicat.

Xbox Music competirà alhora amb els grans serveis de venda de música digital per internet, com Apple i Spotify, i amb ràdios a través de la xarxa, com Pandora. Segons Microsoft, el seu nou servei buscarà combinar en una sola porta totes les possibilitats d'escolta gratuïta, descàrregues de pagament o subscripció.

"Hi ha molts serveis separats que funcionen bé, però avui en dia no hi ha un de sol que combini totes les possibilitats", va assenyalar en el comunicat Yusuf Mehdi, vicepresident de Microsoft per Estratègia d'Entreteniment Interactiu.

Xbox Music permetrà als oients escoltar cançons o àlbums, crear llistes de música preferida i descarregar legalment les obres que més els agradin.

Es tracta d'un servei "en el núvol", els usuaris podran escoltar la música que hagin seleccionat en qualsevol lloc en què es trobin i usant qualsevol tipus de dispositiu.

Xbox Music vindrà preinstal · lat amb Windows 8, des del qual es podrà accedir a escoltes gratuïtes (amb anuncis) a través d'internet.

Els usuaris que ho desitgin podran comprar legalment la música que vulguin. A més, per 9,99 dòlars mensuals als EUA, podran portar el seu catàleg personal al núvol, de manera que podran escoltar els seus temes favorits a través de diversos tipus de dispositius, com telèfon mòbils, sense importar on són.

Per això, en un futur estarà disponible una aplicació de Xbox Music per a telèfons intel · ligents amb els sistemes operatius Android i iOS.