L'aplicació per a telèfons mòbils de Google Maps ofereix a partir d'avui informació actualitzada i en temps real de l'estat del trànsit en les carreteres de diversos països americans i europeus, segons va informar el gegant d'internet a través d'una entrada en el seu blog oficial.

Aquesta millora en el servei de Google Maps es produeix després de l'adquisició al juny de l'aplicació de trànsit i navegació per a dispositius mòbils 'Waze' per part de Google, que compta amb una activa plataforma social en la qual els usuaris adonen dels incidents en la carretera.

"Quan s'informi d'accidents, obres, carreteres tancades i altres qüestions en 'Waze', les actualitzacions també apareixeran en l'aplicació de Google Maps per a telèfons Android i iOS", va indicar el blog de Google, la qual cosa millora notablement el servei d'informació del tràfic que fins ara oferia Google Maps.

De moment, la integració entre 'Waze' i Google Maps es limita a poc més d'una desena de països: EUA, Argentina, Brasil, Colòmbia, Xile, Equador, Mèxic, Perú, Panamà, França, Regne Unit, Alemanya i Suïssa.

La integració entre ambdues aplicacions també permet que, a partir d'avui, les versions de 'Waze' per Android i iOS afegeixin el cercador de Google per trobar locals i adreces concretes en '*Waze', i que l'editor de mapes d'aquesta plataforma treballi mitjançant Google Street View i imatges de satèl·lit per augmentar la precisió en l'elaboració dels mapes.

Google va adquirir l'aplicació israeliana 'Waze' el passat 11 de juny per 1.300 milions de dòlars (uns 983 milions d'euros), que compta amb 49 milions d'usuaris a tot el món i combina la integració de diferents fonts d'informació i navegació amb la contribució dels usuaris.

Això li permet advertir als conductors de tot tipus d'incidències en carretera i suggerir trajectes alternatius i hores de sortida.