El Dia de Sant Valentí convida a passar aquesta jornada en parella i d'una manera romàntica. Així ho faran molts catalans, encara que molts d'altres viuran el dia en soledat i no tots per decisió pròpia. Trobar parella s'ha convertit en un repte per a molts catalans, que malgrat els seus intents veuen com la flama de l'amor se'ls fa esquiva.

Altres vegades, la timidesa, la manca de temps o la mandra es converteixen en enemics molt poderosos per a la formalització de noves parelles. Encara que els mètodes tradicionals per trobar mitja taronja segueixen estant plenament vigents, actualment les noves tecnologies s'han convertit també en un poderós aliat per conèixer noves persones i trobar l'amor.

Ja no es tracta només d'anar a bars o discoteques, visitar els gimnasos o les biblioteques, treure a passejar el gos o aprofitar les festes d'empresa per intentar lligar. Avui en dia hi ha mil i una maneres de buscar i trobar parella si hi ha una bona disposició per a això. Per descomptat, Internet ha facilitat molt les coses, amb l'aparició de portals especialitzats i xarxes socials que permeten conèixer de forma ràpida a noves persones i amistats.

Una altra de les moltes alternatives existents són les múltiples aplicacions per al mòbil que han sorgit en els últims temps per trobar parella. Al mercat existeixen multitud d'apps que prometen ajuda per trobar mitja taronja, sense importar quina sigui la personalitat, el físic o els gustos particulars de l'usuari. En aquestes línies, et mostrem algunes de les més destacades que pots trobar:

MEETIC. Inicialment va néixer com un portal web de contactes, però després del seu fulgurant èxit els seus responsables van decidir crear també una aplicació per al mòbil. La seva comunitat és una de les més grans i especialitzades del món per trobar parella. A través d'aquesta app, els seus usuaris poden connectar amb nois i noies de tot el món segons els seus gustos personals i més poden geolocalitzar als que es troben més a prop a partir de la ubicació del dispositiu mòbil. D'altra banda, permet també altres opcions interessants com xatejar en temps real amb altres membres de la comunitat, accedir a una bústia de correu, poder actualitzar el perfil de forma instantània, consultar qualsevol perfil d'usuaris registrats o saber en temps real si hi ha algun candidat interessat per tu. Està disponible per iOS, Android i Windows Phone.

FLIRT. Aquesta app està pensada per a aquelles persones que volen entaular una relació amb persones que es troben en un entorn proper. Entre les seves funcionalitats, compta amb infinitat de perfils d'usuaris i test de compatibilitat. A l'hora de registrar-se, els usuaris d'aquesta aplicació han d'omplir el major nombre possible de camps per localitzar automàticament a persones "afins" pel que fa a gustos i estils de vida. La presència de milions de perfils i el test de compatibilitat garanteixen trobar la mitja taronja que estàs buscant. Quan Social Flirt troba a usuaris amb gustos i estils de vida similars envia notificacions a cada un, perquè triïn els seus millors opcions. Està disponible per Android

TINDER. L'èxit d'aquesta aplicació s'ha disparat en els últims temps, el que avala la seva capacitat per crear parelles entre els seus usuaris. Utilitzant el nostre perfil de Facebook, amb aquesta app podrem analitzar i relacionar els candidats per generar un 'match' social d'usuaris compatibles. El seu funcionament és molt senzill, ja que només és necessari importar una foto nostra des de Facebook i esperar que algú premi a 'Me gusta'. A partir d'aquest moment, si tu també prems 'Me gusta' ja estaràs en disposició de començar a xatejar amb aquest candidat/a i comprovar si pot tractar-se de la teva parella ideal, una nova amistat o el que sorgeixi. Està disponible per iOS i Android.

Badoo. Com en el cas de Meetic, aquesta app també va sorgir a partir de l'èxit del seu portal web homòleg. Aquesta aplicació et permet trobar candidats o candidates amb gustos semblants als teus, a partir de dades com els locals d'oci als quals vas tu o les botigues on compres. Aquesta possibilitat et permet garbellar entre els més de 200 milions de subscriptors a Badoo, amb l'objectiu d'afinar la recerca i aconseguir una major taxa d'èxit en la recerca de la nostra parella. A més, es poden localitzar candidats amb les mateixes afinitats sexuals, esportives, aficions ... Entre les funcionalitats que ofereix aquesta app, podrem formar part d'una'sala chat' i podrem veure imatges de tots els candidats. Compta amb un sistema de recerca d'usuaris per ubicació geogràfica. Està disponible per iOS, Android i Windows Phone.

eDARLING. Aquesta app s'inspira en el portal d'Internet del mateix nom, autodefinit com la web per'exigentes'. És per això que el registre a l'aplicació es realitza després d'un extens test psicològic de personalitat. Un cop registrats, podrem començar a bussejar en les seves múltiples funcionalitats per conèixer gent nova. Una de les característiques d'aquesta app és que la mitjana d'edat dels seus usuaris és una mica més gran a l'habitual.

Compta amb una versió gratuïta i una altra Premium que ens permetrà accedir a través del mòbil a tota la informació del compte ia realitzar les mateixes operacions que podríem fer des de l'ordinador. Amb eDarling podrem enviar somriures, afegir parelles suggerides a la llista de favorits, pujar fotos, visualitzar perfils d'altres usuaris € Està disponible per iOS i Android i Windows Phone.