El Mobile World Congress reuneix aquesta setmana les grans firmes del sector tecnològic, especialment de telèfons mòbils, en l'esdeveniment més important del món d'aquest tipus, que celebra la seva onzena edició a la ciutat comtal i preveu reunir a 95.000 assistents i generar un impacte econòmic de 460 milions d'euros.

Hotels, restaurants, comerços, locals d'oci, taxistes i empreses de transport, entre unes altres, adaptaran els seus serveis i instal·lacions per donar resposta als prop de 100.000 congressistes, bona part d'ells executius, que passaran fins dijous per Barcelona per participar en un esdeveniment que bat rècords any rere any.

En el seu conjunt, s'estima que el MWC generarà unes 13.000 ocupacions temporals, 4.000 d'elles en el propi recinte firal durant els quatre dies que dura el saló, en el que es preveu que es consumiran 200.000 cafès i 45 tones de menjar, segons dades de l'organització.

Aquestes són les principals novetats que s'han donat a conèixer fins ara al MWC:

Acer Liquid Z630S

És una versió més potent del model Liquid Z630 que Acer va anunciar en la fira IFA celebrada el setembre de l'any passat. Liquid Z630S compta amb més memòria RAM (3 GB) i emmagatzematge (32 GB), així com amb una bateria de 4000 mAh. Aquest telèfon mòbil té una carcassa corba i elegant amb càmara frontal millorada, lents de gran angular i un àudio enriquit. Aquest nou "smartphone" està equipat amb un processador de vuit nuclis MediaTek MT6753 a 1,3 GHz de 64 bits. A més, la seva bateria de 4000 mAh oferirà un millor rendiment en cada càrrega, com ha explicat la companyia.

Samsung Gear 360

Es tracta d'una càmera petita amb forma esfèrica i dues lents que permeten gravar vídeos i prendre fotos en 360 graus. La càmera de Samsung és un dels millors intents d'un fabricant perquè els usuaris puguin crear els seus propis continguts per a dispositius de realitat virtual. Les seves dues lents de 15 MP cadascuna amb "ull de peix" tenen un camp de visió de 180 graus, la qual cosa al combinar-les permet aconseguir espectaculars preses en 360 graus.

Samsung Galaxy S7 i S7 Edge

Malgrat tot el que es va dir els rumors es van quedar curts. El que ha de ser el buc insígnia de la multinacional asiàtica al llarg d'aquest 2016 és sens dubte un telèfon magnífic que deixa enrere mancances de models anteriors i fan d'aquest Galaxy S7 el millor dispositiu mòbil de la història de la companyia. Com s'ha mostrat en la seva presentació, el nou Galaxy jés resistent a la pols, és submergible i té ranura per expandir la seva capacitat d'emmagatzematge, una mica del que li fallava al S6. Però és que a més, el S7, té molt més.

LG G5

Pràcticament s'havien filtrat tots els detalls sobre el nou telèfon de gamma alta de la coreana LG, però pocs van encertar que les autèntiques novetats arribarien de la mà de tercers. El LG G5 és sens dubte un telèfon sorprenent. El seu disseny d'alumini unibody -d'una peça- ofereix una de les característiques més sorprenents que es puguin imaginar: una bateria intercanviable. I és que, encara que pugui sonar a poca cosa, la fita d'enginyeria que els nois de LG han realitzat per aconseguir una bateria intercanviable en un telèfon d'una peça és quelcom realment increïble. Aquesta característica tan demandada en un mercat en el qual la durada de la bateria és possiblement un dels majors problemes, el poder portar una segona bateria carregada damunt, prima i lleugera, no és una qüestió qualsevol.

El primer telèfon modular

El primer telèfon modular del món es presenta a Barcelona. És una de les novetats del Mobile World Congress. Es tracta d'un terminal que es pot modificar físicament gràcies als seus múltiples complements. Entre altres novetats, un robot que porta incorporada una càmera que es pot controlar des de qualsevol lloc per veure el que està passant en una casa, per exemple, quan no hi som. Al MWC 2016 ja s'estan presentant els nous models de telèfons que arribaran al mercat en les properes dates.