L'empresa Skitude, dedicada al disseny d'aplicacions mòbils per als aficionats de neu i muntanya i amb seu a Riudellots de la Selva, està decidida a impulsar la seva projecció internacional després de tancar una ronda de finançament de més de 800.000 euros. El capital obtingut es destinarà a impulsar el seu creixement cap a l'Amèrica del Nord i Europa, principalment als Estats Units, Canadà, Escandinàvia, la zona dels Alps i l'Europa de l'Est. També es vol millorar la qualitat i les prestacions dels serveis i potenciar la diversificació de la plataforma digital incorporant altres àmbits com ara el running, el biking i l'outdoor en general. Fins ara estaven presents a països com ara França, Itàlia, Eslovènia o Xile.

El finançament que Skitude ha anunciat de més de 800.000 euros està liderat per The Crowd Angel, BA de BAGI, ESADE BAN, i IESE, així com pel fons Bbooster Dyrecto i Grup Z. La firma explica que 650.000 euros s´han finançat per mitjà de l´ampliació de capital, i la resta seran cofinançats per Enisa i altres programes públics.

Skitude compta amb una xarxa d'aplicacions mòbils per als aficionats de la neu i la muntanya, que permeten, per exemple, informar als esquiadors en temps reals de l'estat de més de 2.500 estacions de tot el món, així com registrar de manera oberta la seva activitat a les pistes, per mesurar de forma precisa el rendiment propi i comparar-lo i competir amb els altres usuaris. Una de les singularitats de Skitude és que arriba a acords amb les estacions d'esquí i les marques esportives per recompensar als usuaris de les Apps amb forfaits de temporada o equipaments complets.

L'startup va néixer al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i actualment treballa directament amb més de 50 estacions d'esquí i muntanya de 8 països diferents -com ara França, Itàlia, Eslovènia, Argentina i Xile, entre d'altres- que tenen una aplicació pròpia compatible amb les d'Skitude i el sistema de monitorització, així com una xarxa de marques cada vegada més gran en el sector outdoor, com són Snowinn, Atomic o Elan.

A nivell d'usuaris, les aplicacions skitude compten des del 2014 amb més de 650.000 descàrregues distribuïdes en 24 països i la xifra de negoci acumulat i de contractes signats supera els 850.000 euros des de la seva fundació.

Skitude busca cobrir totes les necessitats de les destinacions i de l'usuari final, oferint una plataforma social en el qual es poden compartir quilòmetres d'esquí, les fotografies del dia i crear un perfil propi amb totes les seves estadístiques. Els usuaris també poden competir de forma virtual amb els reptes que es proposin i guanyar premis.

L´empresa, amb seu a Riudellots de la Selva, es va constituir l'any 2014, i disposa d'oficines als Pirineus i sucursals a Londres i Los Andes (Santiago de Xile).