12 de octubre de 2018
12.10.2018
Diari de Girona

Els hackers van obtenir dades de 29 milions d'usuaris de Facebook

La companyia ha rebaixat el nombre d'afectats per la bretxa de seguretat descoberta a finals de setembre

12.10.2018 | 21:28
Dos homes caminen al costat d'un símbol del Facebook

Una bretxa de seguretat descoberta a finals de setembre a Facebook va permetre a uns pirates informàtics accedir a les dades personals d'uns 29 milions d'usuaris, ha explicat la xarxa social en un comunicat, que ha reduït així el nombre d'afectats respecte a l'anunciat originalment.

La major xarxa social del món diu que van quedar exposats els noms i les dades personals de 15 milions d'usuaris, així com dades addicionals d'altres 14 milions. Anteriorment, havia parlat de 50 milions de comptes compromeses en revelar-se el cas el 28 de setembre.

En el total dels 29 milions de comptes, els pirates informàtics -la identitat i l'origen dels quals no han estat revelats fins ara- van accedir al nom de l'usuari, la seva adreça de correu electrònic i / o el seu número de telèfon si estava en el seu perfil.

Però la collita va ser molt més fructífera, i potencialment més perjudicial, en el cas de 14 milions d'ells, en els que a més del nom i els contactes, els hackers van tenir accés al sexe, l'estat que indica el tipus de relació, el nivell educatiu, la data de naixement, el lloc de residència si estava indicat a la pàgina i el treball exercit, però també les pàgines d'internet i les persones a les que segueixen els usuaris afectats.

En un milió de casos, els pirates no van poder accedir a cap informació. Facebook diu que l'FBI continua la investigació i li ha demanat no revelar informació del cas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook