WhatsApp ha volgut anar un pas més enllà en la protecció de les converses dels seus usuaris amb la incorporació d'una mesura que ja havia anunciat: l'ús del desbloqueig amb l'empremta dactilar o la cara de l'usuari.

Fa més de dos anys, la popular aplicació de missatgeria instantània, propietat de Facebook i amb més de mil milions d'usuaris al món, va implementar el xifrat de les converses, una tecnologia que garanteix automàticament que només l'emissor i el receptor de la conversa puguin llegir l'enviament. Ningú més, ni tan sols la pròpia plataforma, té accés a les xerrades.

Ara, WhatsApp incorpora les últimes tecnologies de seguretat a l'aplicació. Des d'aquesta setmana, l'app pot activar-se o desactivar-se a iOS amb el desbloqueig dactilar o facial, mètodes que molts usuaris ja estan acostumats a utilitzar en els seus terminals.

Com es pot activar ja per iPhone?

L'última actualització per a iPhone, la 2.19.20, ajudarà els usuaris a protegir les seves converses de tercers amb capacitat d'accés al seu 'smartphone'.

Però què cal fer per començar a utilitzar-lo?

El bloqueig facial de Face ID està disponible només per als usuaris d'iPhone X, mentre que la tecnologia de bloqueig dactilar es pot activar amb Touch ID en les versions anteriors del mòbil d'Apple amb aquesta tencnología.

El primer que cal fer és anar a 'Configuració', dins de l'aplicació, i en aquest apartat accedir a 'Compte' i a 'Privadesa' per triar l'opció 'Bloqueig de pantalla'. WhatsApp oferirà aquí la possibilitat d'escollir Touch ID o Face ID, en funció del model d'iPhone, i també el temps a partir del qual volem que es bloquegi l'aplicació: immediatament, després d'1 minut, de 15 o d'una hora.

A la pantalla de bloqueig seguiran apareixent les notificacions amb el contingut si l'app està configurada perquè així sigui. Després rebre-les, es podrà respondre de la mateixa manera que habitualment, tot i que cal saber que si es desbloqueja el telèfon amb Face ID o Touch ID no caldrà fer-ho de nou al WhatsApp.

Ara, els usuaris d'Android queden pendents que aquesta nova utilitat de la plataforma de missatgeria arribi al seu sistema operatiu.