Larry Page i Sergey Brin, cofundadors de Google i respectivament conseller delegat i president d'Alphabet, la matriu que engloba el cercador i la resta de negocis de la companyia, han anunciat la seva renúncia als seus càrrecs, tot i que seguiran sent accionistes i consellers de l'empresa, que passa a estar dirigida per Sundar Pichai, actual conseller delegat de Google, que compatibilitzarà tots dos càrrecs.

Larry Page i Sergey Brin expliquen la seva renuncia per la voluntat de dedicar-se a la seva família, però asseguren que mantindran la seva implicació en la companyia com cofundadors, accionistes i membres del consell d'administració d'Alphabet.

"Si l'empresa fos una persona, seria un jove adult de 21 anys i seria el moment d'abandonar el niu. Si bé ha estat un gran privilegi estar profundament involucrats en la gestió diària durant tant de temps, creiem que és hora d'assumir el paper de pares orgullosos: oferir consells i amor, però no renyar cada dia!", indiquen Page i Brin en una carta oberta publicada per la companyia.

"Mai hem estat dels que s'aferren a comissions si pensem que hi ha una manera millor de dirigir l'empresa", assenyalen els cofundadors de Google, que entre 2001 i 2011 ja van cedir les regnes de Google a Eric Schmidt.

"Alphabet i Google ja no necessiten dos consellers delegats i dos presidents. A partir d'ara Sundar serà el conseller delegat de Google i d'Alphabet", afegeixen en la seva carta, on expressen el seu profund compromís a llarg termini amb el grup.

Per la seva banda, Sundar Pichai va expressar el seu agraïment als cofundadors de Google i va mostrar la seva disposició a seguir treballant amb ells des dels seus nous rols. "Gràcies a ells, tenim una missió eterna, valors perdurables i una cultura de col·laboració i exploració. És una base sòlida sobre la qual continuarem construint", ha afegit.

Així mateix, John Hennessy, president del consell d'Alphabet, va considerar difícil exagerar les contribucions de Brin i Page durant els últims 21 anys. "Estic agraït que continuïn participant a la junta", va afegir.