El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha enviat aquest dimecres un missatge de tranquil·litat després que LG Electronics hagi decidit no participar en el Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà a Barcelona del 24 al 27 de febrer, com a mesura preventiva pel brot de coronavirus.

"Vull enviar un missatge de tranquil·litat i de no alarmisme davant el qual és l'esdeveniment tecnològic més important del món i que se celebra a Barcelona", ha dit Puigneró als mitjans.

Ha indicat que el Govern no té el coneixement que hi hagi cap altra empresa que hagi cancel·lat la seva participació en el congrés mundial de mòbils a part de la companyia LG Electronics, que també estudia si assistir a altres esdeveniments pel virus.

"No esperem que hi hagi més empreses que cancel·lin la seva participació perquè a Catalunya no hi ha casos de coronavirus. No hi ha cap motiu per cancel·lar la presència de cap empresa en un esdeveniment tan important", ha asseverat.

Ha explicat que el Govern està "absolutament coordinat" amb la GSMA, l'entitat organitzadora del MWC, així com amb la Mobile World Capital Barcelona i Fira de Barcelona.

En aquest sentit, han acordat mesures preventives com incrementar el nombre de dispensadors per desinfectar-se les mans i han recomanat als congressistes no donar la mà en les presentacions, alhora que canviaran els micròfons durant les conferències: "Són tot mesures preventives que no pretenen alarmar".

També ha indicat que el MWC tindrà dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), com en les edicions anteriors, però no ha donat xifres concretes.

Així mateix, ha apuntat que en el telèfon 24 hores per a incidències que posa a disposició del MWC també hi haurà una persona específica que atendrà trucades en matèria de salut: "Hem d'estar tranquils", ha acabat.