04 de març de 2020
04.03.2020

Alerta per una nova estafa a Whatsapp que utilitza el coronavirus per atacar les víctimes

Els ciberdelinqüents actualitzen el catàleg de trucs per enganyar la gent i aconseguir dades personals i diners

04.03.2020 | 09:58
El coronavirus protagonitza la nova estafa per Whatsapp

El Grup de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil (GDT) ha advertit d'una nova estafa a través de l'aplicació de missatgeria WhatsApp. La Guàrdia Civil ha alertat que està circulant un missatge en el qual els ciberdelinqüents suplanten el Ministeri de Sanitat i donen "suposades recomanacions contra el coronavirus".

El missatge inclou un enllaç que redirigeix a una pàgina web en la qual suposadament es venen mascaretes, segons ha detallat el GDT de la Guàrdia Civil a través de Twitter.La Guàrdia Civil ha instat els usuaris que rebin aquest missatge a ignorar-lo per complet. Fins al moment es desconeix a l'autor o autors d'aquest text.

Aquest tipus d'atacs són coneguts com a ' phishing', en els quals els ciberdelinqüents intenten adquirir informació confidencial i diners de les seves víctimes suplantant la identitat d'una font legítima. En aquest cas, els estafadors han jugat amb el pànic generat pel coronavirus per aprofitar-se de la situació i treure'n un rendiment de forma fraudulenta.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook