Investigadors de la Universitat de Barcelona (UB) han desenvolupat una tecnologia, anomenada LogMask, per detectar si, en llocs especialment concorreguts, les persones fan servir mascareta i controlar els aforaments, de manera que pot servir per controlar el compliment de les mesures sanitàries de la Covid-19.

Segons un comunicat de la institució, aquesta tecnologia ha estat dissenyada pel Grup de Recerca Computer Vision and Machine Learning, integrat per enginyers informàtics, de telecomunicacions, matemàtics i professionals de digitalització, per facilitar la gestió de la seguretat després de l'emergència sanitària.

L'algoritme d'aquesta tecnologia pot arribar a una precisió superior al 95% i funciona en diferents condicions d'il·luminació, tant en espais oberts com tancats i amb aglomeracions.

Està basat en tècniques d'intel·ligència artificial i dades massives per a l'anàlisi de computació d'imatges en temps real, de manera que és capaç d'identificar si les persones compleixen la normativa.

Hi ha una versió gratuïta de LogMask a la seva pàgina web i una versió comercial que pot integrar-se a les càmeres IP o CCTV d'hospitals, edificis públics, estacions, transports o aeroports.