Els usuaris esclaten contra Whastapp per l'últim canvi a l'aplicació: "Per Déu, que sigui com abans"

El que ha passat no va deixar ningú indiferent

Whatsapp

Whatsapp / CC0

R. P.

WhatsApp ha canviat la manera de comunicar-nos. Ara forma part de la vida quotidiana de milions de persones. I cada canvi de funcions a l'aplicació representa una evolució social de manera o altra. Aquesta consideració pot semblar exagerada, però per entendre-la només cal mesurar quants aspectes de la vida passen per aquesta plataforma de missatgeria que avui és l'abanderada del món virtual que es barreja amb el real.

Des dels contextos laborals fins als de la vida privada, la manera com ens comuniquem per WhatsApp té inevitablement una gran rellevància. I, precisament per això, sempre hi ha molt de debat sobre les actualitzacions de l'aplicació. I sembla que la darrera no ha agradat. O almenys no del tot. "L'última actualització no m'ha agradat perquè si escrius més d'una línia t'amaga les primeres, i per això resulta difícil repassar el que s'ha escrit", assenyala un usuari de l'aplicació a Apple. Un altre afegeix que encara no s'ha posat en marxa això que tanta gent demana: que es puguin previsualitzar les fotos des de fora.

Per als que no estiguin familiaritzats amb Internet, això significa que, des del moment que es presentin, serà possible respondre a tots els missatges simplement amb una emoticona que es col·locarà al final del missatge rebut.

Potser a alguns no els agradi això. Encara que hi hagi contextos en què puguin apreciar la seva practicitat.

Però és millor fer-ho en ordre. A moltes persones no els agrada que, al final d'un missatge especialment eloqüent, hi hagi algú que respongui amb un comú "polze amunt" per comunicar-ne la conformitat. És una emoticona molt utilitzada, però de vegades corre el risc de ser una resposta massa concisa.

La introducció de les reaccions representa una eina mitjançant la qual la resposta a través de les emoticones serà encara més directa i incentivada.

Imagina que escrius en un grup; totes les persones podran expressar la seva opinió sobre el missatge d'una altra persona simplement posant una "cara somrient" a la part inferior de la bombolla que conté el text enviat (i no tot el xat).

Se sap que la funció ja està activa al Messenger de Facebook. Aviat estarà actiu també a WhatsApp, atès que va ser anunciat per Mark Zuckberg. A poc a poc, tots rebran l'actualització.

Les emoticones o caretes que es poden utilitzar són el polze cap amunt (ok o 'm'agrada'), el cor, la cara rient, la cara plorant i les dues mans xocant (alguns ho consideren una oració). Només cal utilitzar la bombolla en què està contingut un missatge i esperar que aparegui l'opció. I si, per casualitat, tens un amic a qui no li agrada trigar a contestar, fins i tot quan mereix ser articulat, pots estar segur que utilitzarà molt aquesta nova funció de WhatsApp. En alguns casos, però, podria ajudar a tenir una mica més d'ordre en els grups.