La final de la primera edició espanyola del concurs Masterchef, emesa dimarts per La 1 de TVE, va ser vista per 5.524.000 espectadors, que van estar pendents de l'elecció de Joan Manuel com a millor xef amateur d'Espanya. El concurs de talents gastronòmics va obtenir en el seu últim programa una quota mitjana de pantalla del 33,1%, segons va informar ahir en un comunicat RTVE, que va afegir que aquest lliurament va batre un nou rècord de temporada i convertint-se en la final més vista de la temporada de programes d'entreteniment.

El seu "minut d'or" va tenir lloc a les 00.31 hores amb 6.629.000 seguidors i un 47,6 per cent de quota quan el d'Almeria es va proclamar guanyador. Un total de 10.204.000 espectadors van veure en algun moment la final del concurs, que ha liderat per desena setmana consecutiva el prime time. Segons les dades que ha ofert l'empresa Global in Media, la final del talent show va aconseguir la nit de dimarts, 244.624 comentaris en xarxes socials, 110.596 persones comentant i 215.283.099 impactes potencials a Twitter.

Carlos Latre acaba la seva aventura

Letris, el concurs presentat per l'humorista Carlos Latre i produït per Reset TV dirà adéu el proper 12 de juliol com a part del procés de reestructuració de la franja més complicada de la cadena pública. El concurs de Josep M. Mainat i Toni Cruz, exdirectius d'Endemol, s'acomiadarà després de dos mesos en antena, en no haver aconseguit millorar les dades de TVE a les tardes, la seva franja més complicada.

La seva retirada forma part del procés de reestructuració de la graella del canal públic, que es completa amb l'arribada del nou España Directo, prevista per al proper dilluns 15 de juliol. Tanmateix, Letris podria reubicar-se la temporada vinent, en un nou horari i a La 2.