La cadena de televisió britànica BBC va emetre el passat 14 de juliol un reportatge en què explicava a la seva audiència l'origen de la sardana: "la dansa nacional de Catalunya", en el marc de la sèrie de reportatges Close-up, que se centren en aspectes de la vida diària dels països que "poden semblar ordinaris o familiars a les persones que hi conviuen, però que poden ser sorprenents per a qui no les ha viscut".

En el reportatge, el periodista Tom Burridge es trasllada a Barcelona per unir-se a les persones que cada diumenge després de la missa del matí, s'ajunten per ballar sardanes a la plaça de la Catedral. El reporter aprofita aquesta trobada per mostrar com els turistes perplexos contemplen aquest ball nacional instaurat en les places dels pobles des de fa segles.

Ja el 2010, la BBC va emetre un programa sobre els castellers que la mateixa cadena va descriure com "un dels espectacles més insòlits de Catalunya". En aquella ocasió, la periodista Sarah Rainsford va assistir a les festes de Vilafranca del Penedès on es celebrava la clàssica trobada castellera pròpia de festivals catalans.