El programa Racons de La 2, que proposa cada setmana un viatge guiat per diferents destinacions catalanes com el delta de l'Ebre o la Cerdanya, s'endinsarà demà, 17 de juliol a les 20.30 h, en els vestigis més medievals de la comarca del Baix Empordà, un territori que manté ben viva la petjada de la Catalunya Vella, nascuda al segle VIII de l'imperi carolingi.

El programa, dirigit per Francesc M. López, recorrerà de la mà dels seus habitants els carrerons empedrats de Pals, Ullastret i Palau-Sator, en els quals encara són visibles les proteccions construïdes durant l'època medieval per defensar el municipi dels enemics.

L'espectador també descobrirà els secrets de Vulpellac i Peratallada, amb els seus castells gairebé inexpugnables.

Visita en globus aerostàtic

En aquest capítol dedicat a aquesta comarca, Racons vol donar a conèixer els diferents pobles murallats de la zona i les masies i masos fortificats, alguns d'ells amb torres de vigilància que els envolten, així com també els castells, les torres de guaita i les esglésies romàniques que conformen un paisatge medieval, sobretot a l'interior de la comarca.

A més, el programa aprofundirà en els antecedents megalítics de la zona, amb els dòlmens que encara romanen drets. I tot emmarcat pel paisatge extraordinari de l'Empordà, exuberant de natura, un lloc sembrat de racons per perdre-s'hi.

El moment més especial del capítol serà la ruta aèria amb globus aerostàtic que oferirà a l'espectador l'experiència única de poder veure la comarca a vista d'ocell o el repte esdevindrà reconèixer cada poble i cada racó, des de l'aire.