La direcció d'ERC va avisar ahir que el Govern no podrà comptar amb el partit per donar suport a l'ERO que afecta 312 treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) perquè considera que "hi ha alternatives", encara que no secundarà "els tacticismes d'alguns partits".

Justament el passat 18 de juliol, els republicans catalans van votar amb CiU en contra d'aturar l'ERO a TV3 i Catalunya Ràdio, fet que va provocar el fracàs de la moció presentada per ICV-EUiA per frenar la mesura, que va comptar amb el suport de la resta de la Cambra. Sobre aquest tema, a la roda de premsa posterior a la reunió de la seva comissió permanent, la portaveu d'ERC, Anna Simó, va voler deixar clar que el que no pensa fer el seu partit "és caure en el tactisme d'alguns partits, ni en maniobres de saló".

D'altra banda, Simó, sobre la decisió de no recolzar CiU va assegurar que "l'ERO és un obstacle i compromet seriosament el model d'èxit dels mitjans públics catalans que representa la CCMA". Després de recordar que l'ERO va ser aprovat pel consell de govern de la CCMA, en el que només estan representats CiU, PSC i PPC, Simó va subratllar que "el Govern ha de tenir clar que no podrà comptar amb el suport d'ERC per aplicar aquest pla". "Esquerra aposta per negociar propostes útils, realistes i sense intransigències per les dues parts que no porten a res", va afegir, abans de reclamar que "es reprengui el diàleg" entre el consell de govern i els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio.

Segons ERC, les "alternatives" a l'ERO actual passen per "acceptar la proposta de baixa voluntària de 98 treballadors a partir de prejubilacions i jubilacions anticipades". Sobre els càrrecs polítics, els republicans proposen "reprendre el procés de desgovernamentalització" de la CCMA.