L'humorista Jon Stewart deixarà el programa de televisió The Daily Show aquest 2015 després de més de 16 anys com a flagell dels conservadors i informador de referència per a una generació desencantada amb la política i els mitjans tradicionals. "No tinc cap pla específic, tinc moltes idees al cap", va explicar el presentador amb el seu característic humor afilat en acabar el programa del passat dimarts.

Stewart, de 52 anys, es va posar al capdavant de The Daily Show l'11 de gener de 1999, convertint l'espai nocturn del canal Comedy Central en un dels grans referents de la televisió nord-americana, amb un total de 20 premis Emmy. Un referent en la informació política interior, amb to irònic i alhora fiable en les dades.

Adorat pels progressistes i demonitzat pels conservadors, Stewart no va intentar mai ser neutral en el seu comentari mordaç sobre la política i els mitjans nord-americans. Des de la sorna i, en ocasions, la més profunda indignació, el presentador novaiorquès es va despatxar sense objeccions contra Bush, la informació convertida en entreteniment, el bloqueig del Congrés i els ultraconservadors del Tea Party.

Tot i tenir contracte fins al setembre, Stewart podria deixar el programa abans, atès que, segons va dir, "el cor així m'ho demana".