La cadena MTV estrena avui R.E.M by MTV, un documental que repassa la història d'aquesta mítica banda nord-americana fins a la seva dissolució el 2011, gràcies als seus copiosos arxius i entrevistes exclusives amb tots els seus membres. Entre aquest material destaquen els unpluggeds que la banda va gravar pel canal en diverses ocasions.

"Ens vam adonar que hi havia tot aquest material sobre les fites de la banda a les caixes fortes de MTV a Londres i Nova York. I, gràcies a molt d'esforç, organització i edició, podem compartir la seva música amb diverses generacions de fans de REM", va comentar Abertis Downs, representant de la banda, sobre aquesta producció que s'emetrà a partir de les 22.00 hores, segons ha anunciat el canal, que actualment només es pot veure a través de les principals plataformes de pagament.

La història de quatre amics

REM, formada a Athens (Geòrgia) el 1980 per Michael Stipe (cantant), Peter Buck (guitarra), Mike Mills (baix) i Bill Berry (bateria), es va convertir en una de les bandes pioneres del rock alternatiu gràcies a discos com Out of time (1991) i Automatic for the people (1992) i ?èxits musicals com Losing my religionMan on the Moon.

"Va ser la típica història d'Athens. Quatre nois es coneixen en una festa i decideixen que volen tocar en altres festes, beure cervesa i passar-ho bé", explica sobre la seva gestació el bateria Bill Berry en aquest treball que analitza "les claus del seu èxit, els punts d'inflexió de la seva carrera i les seves actuacions més mítiques".