El canal 33 estrena dilluns vinent un nou programa de testimonis, dirigit i presentat per Agnès Marquès, en què personatges públics i persones anònimes, al llarg de dotze capítols, explicaran en primera persona com han viscut situacions difícils. L'actriu Núria Espert explicarà, per ?exemple, com va quedar atrapada per la depressió, sense saber les causes i dissimulant-la, mentre que el pilot Joan Garriga, que va morir poc després de gravar el programa, parla de com el consum de cocaïna va truncar la seva carrera i va arribar a viure pràcticament en la indigència.

Agnès Marquès, acompanyada per alguns dels entrevistats, va explicar ahir en roda de premsa que cadascun de la dotzena de capítols se centra en una qüestió, com la drogoaddicció, que és el primer que es podrà veure i en el qual intervenen, a més de Garriga, Giovanna Valls, germana del primer ministre francès Manuel Valls, i el cantant Pep Sala.

Altres protagonistes que aportaran el seu testimoni a Gent Normal són el futbolista Gerard López, que parlarà de la depressió del seu germà Sergi, exjugador del FC Barcelona, com ell, i que es va suïcidar fa vuit anys. També hi haurà una entrega dedicada a la transsexualitat, amb el testimoni del petit Leo, que se sent nen, en un cos de nena, o amb Marta explicant la seva operació als 47 anys, després de tota una vida amb un físic masculí que rebutjava.

Per la seva banda, el crític de cinema Àlex Gorina parlarà sobre les seves relacions amb un altre home. L'adopció, les altes capacitats intel·lectuals o la delinqüència -amb el testimoni de Daniel Rojo i el boxejador Javier García Roche- seran altres qüestions tractades a l'espai.

Marquès va assenyalar que cada episodi té trenta minuts de durada i va sostenir que parlar d'emocions i experiències és "la corretja de transmissió més greixada" per tractar qüestions que afecten molta gent.