S'ha especialitzat en l'art de fer les preguntes incòmodes i l'audiència li ha donat suport massivament. Jordi Évole (Cornellà de Llobregat, 1974), el flagell dels poderosos, torna demà diumenge amb una nova temporada de Salvados que arrenca amb un especial sobre violència masclista. "Detecto certa saturació amb la política, i ara que estem encallats amb els pactes hem decidit abordar altres temes. La violència masclista està instal·?la?da a la societat i és necessària una reacció més contundent", assenyala el presentador, després d'un mes de gener negre que ha deixat vuit víctimes mortals.

La decisió la va prendre al costat del seu equip abans de les vacances de Nadal i l'han mantingut, malgrat que asseguren comptar amb una promesa entrevista "impactant" amb un personatge que ha marcat l'agenda política. El seu equip va avançar el desembre passat una llista de cinc noms possibles: Jordi Pujol, Luis Bárcenas, José María Aznar, Joan Carles I i Amancio Ortega, i Évole va admetre que es tractava d'un d'ells. "La tenim, però no sabem quan l'emetrem. Les entre?vis?tes porten mala sort si parles d'elles", respon a la pregunta de si es tracta de Bárcenas.

Més enllà de les xifres

"Hem tingut arrencades molt espectaculars, com el cara a cara entre Pablo Iglesias i Albert Rivera, o entre Felipe González i Artur Mas, però per a mi, dels últims 40 progra?mes que hem fet, aquest sobre la violència masclista és el més important", insisteix. Évole proposa anar més enllà de les xifres que despatxen els mitjans per descobrir "la transversalitat" del problema i com s'estan instal·lant comportaments masclistes entre els més joves.

"Parlant amb experts he descobert que jo mateix tinc comportaments masclistes", admet. "I amigues meves des de fa temps han vingut i m'han explicat que a elles els han passat coses i he flipat. És un problemàs que encara portem molt en silenci", afegeix. El programa donarà també la paraula a un agressor que està en teràpia, que apareixerà d'esquena i que diu barbaritats com "sóc un crac del maltractament psicològic".