El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i RTVE han signat un conveni de col·laboració per iniciar aquest any la producció d'una sèrie documental en 4K (alta definició) que mostrarà la riquesa de les quinze ciutats que integren aquest col·lectiu. Amb el títol Ciudades españolas Patrimonio Mundial, el projecte constarà de quinze capítols d'una hora de durada, rodats a Ultra Alta Definició -un per cadascuna de les ciutats-, que seran emesos per Televisió Espanyola.

Aquest any està previst que RTVE produeixi tres dels quinze episodis i en els anys següents, fins a arribar a 2019, es realitzaran quatre episodis per exercici. L'ordre de rodatge serà "cronològic", és a dir, en funció de l'any en el qual cada ciutat va rebre la distinció: Àvila, Santiago de Compostel·la i Segòvia (1985); Càceres i Toledo (1986); Salamanca (1988); Mèrida (1993); Còrdova (1994); Conca (1996); Alcalá de Henares (1998); Eivissa i Sant Cristóbal de la Laguna (1999); Tarragona (2000) i Baeza i Úbeda (2003).

L'acord va ser subscrit el passat dimecres pel president de RTVE, José Antonio Sánchez, i per l'alcalde d'Àvila i president de torn del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, José Luis Rivas.