Cent milions d'espectadors a 190 països és una xifra que «impressiona», admeten les actrius de Las chicas del cable, la primera producció espanyola de Netflix, un retrat de l'alliberament femení en els anys 20 i, segons revelen en una entrevista amb Efe, de les relacions amoroses entre dones. La sèrie, protagonitzada per Blanca Suárez, Nadia de Santiago, Maggie Civantos, Ana Fernández i Ana Polvorosa, estrena avui divendres a la plataforma de continguts en streaming els seus 8 episodis a tot el món.

S'hi retrata com va ser la integració laboral de les dones en els anys 20, amb l'exemple d'aquelles que van entrar en una companyia de telefonia, el seu enfrontament als prejudicis masclistes que imperaven llavors i el seu despertar a l'amor. Polvorosa i Fernández van revelar ahir que la resta del repartiment ja havia parlat de la història dels seus personatges durant la promoció de la sèrie per Europa i Estats Units però elles van haver d'estar «molt més encotillades» i no comentar la seva trama, és dir, la seva relació lèsbica i el trio que formen després.

Però ara, a menys de 24 hores de l'estrena d'aquesta sèrie original de Netflix a Espanya, ho expliquen perquè, confessa Polvorosa, «estaven desitjant deixar-ho anar». La Carlota i la Sara, els personatges de Fernández i Polvorosa, a priori diametralment oposats -la primera, una rebel i provocadora «nena de bé»; la segona, una sufragista i feminista convençuda- viuran una «relació d'amor» amb un «tercer en discòrdia», que interpreta Borja Luna.

La líder del quartet de telefonistes a la recerca de la llibertat és Lidia, interpretada per Blanca Suárez, però segons reconeix l'actriu el seu personatge té «altres intencions més tèrboles» en accedir al lloc. «Aquí es troba de cara amb el seu passat», va avançar Suárez, que també li va treure importància a la polèmica suscitada a les xarxes socials sobre l'entrevista que els va fer dilluns passat a El Hormiguero Pablo Motos, al qual molts internautes han titllat de «masclista» per les seves preguntes.

«Sincerament crec que la gent està massa sensible», va afirmar l'actriu protagonista de la pel·lícula El bar, d'Álex de la Iglesia, i va afegir que s'ho van passar «molt bé» al magazín que s'emet per Antena 3.