Itàlia i Portugal parteixen com a grans favorits del festival Eurovisió 2017, llevat de sorpreses, per a la gran gala que albergarà aquesta nit el Centre Internacional d'Exposicions de Kíev. Tan sols Bulgària, Suècia i Armènia s'atreveixen a somiar revertir els pronòstics de les cases d'apostes, que a Eurovisió solen encertar, això sí, amb alguna excepció. Segons aquests pronòstics, Espanya tornarà a quedar en última posició.

L'italià Francesco Gabanni és el gran favorit amb el seu Occidentali's karma, un superèxit de tall electropop amb el qual va guanyar l'última edició del Festival de San Remo i que s'ha convertit en un fenomen mundial, amb més de 110 milions de reproduccions a YouTube. Les cases d'apostes el situen a anys llum de la resta dels aspirants, i els crítics coincideixen que el ritme enganxós de la seva cançó i la posada en escena, amb un goril·la ballant al seu costat, seran clau en el seu èxit.

No obstant això, la gran sensació del festival és el portuguès Salvador Sobral. La seva cançó Amar Pelos Dois és l'aposta de molts periodistes especialitzats que cobreixen el certamen. Les reaccions a les xarxes socials, que van esclatar en aplaudiments després de la seva actuació en la primera semifinal, fan preveure que la seva peculiar forma d'actuar -amb moviments i mímica irrepetibles- s'ha guanyat els cors dels eurofans, que podrien donar-li la victòria amb el televot.

La posició d'Espanya

El català Manel Navarro, que actuarà a la segona part de la final (en el lloc 16) interpretant el tema Do it for your lover, té poques possibilitats de quedar entre els deu primers. No obstant això, el cantant català, que va aconseguir ser l'escollit després d'un polèmic procés de selecció, ha assegurat que no descarta res. La 1 de Televisió Espanyola emetrà en directe la final del festival, des de Kíev, a partir de les 9 de la nit.