Tres mesos després que finalitzés la setena edició de Masterchef, que actualment emet la seva edició amb famosos, Televisió Espanyola ha donat llum verda a una vuitena temporada del seu reeixit talent culinari. El format de Shine Iberia tornaria, si segueix el patró dels anys anteriors, entre els mesos de març i abril de 2020 per donar l'oportunitat a un grup de nous aspirants a formar-se i convertir-se en el pròxim guanyador de l'edició.

La corporació pública ha obert ja el càsting per tal que tots els interessats a formar part de la pròxima edició del talent s'hi puguin apuntar. Per això han posat a disposició dels candidats un formulari que hauran d'omplir amb totes les dades oportunes. Després, els candidats s'hauran d'anar enfrontant a les diferents fases del procés demostrant tot el seu talent en els fogons fins a aconseguir ser un dels quinze nous aspirants.

La setena edició de Masterchef, que es va emetre la passada primavera, va ser la menys vista de la història del format a Espanya. Al llarg dels seus tretze lliuraments, va aconseguir registrar una mitjana del 15% de quota de pantalla, una magnífic dada per a Televisió Espanyola, però allunyada de les dades que havia registrat en anys anteriors. A més, també va baixar dels dos milions d'espectadors, amb una mitjana de 1.847.000.