08 de novembre de 2019
08.11.2019
Diari de Girona

RTVE produirà una sèrie sobre el viatge de Magallanes i Elcano

La ficció sobre la històrica gesta constarà de quatre episodis de seixanta minuts cadascun

08.11.2019 | 00:22
Imatge promocional divulgada per RTVE sobre el projecte.

RTVE participarà en la commemoració del V Centenari de la primera volta al món amb la producció d'una ambiciosa sèrie de ficció sobre el viatge de Magallanes i Elcano. Una expedició que va canviar la percepció de món que es tenia fins a aquell moment i que està considerada com una de les gestes més grans de la història.

Segons ha informat la corporació pública, la sèrie serà una coproducció internacional de gran pressupost liderada per RTVE. Estarà formada per quatre lliuraments de seixanta minuts de durada cadascun, es rodarà en castellà i «comptarà amb un equip artístic i tècnic de primer nivell».

El relat de l'apassionant viatge dels cinc vaixells que, partint d'Espanya, va demostrar que la Terra és rodona, no s'ha explicat en la ficció fins ara. L'objectiu de RTVE és «posar en imatges per primer cop la trepidant aventura d'un grup de marins en rumb a allò desconegut amb una sèrie d'acció que utilitzi els codis del gènere d'aventures i que resulti atractiva», segons es detalla en un comunicat.

En el marc de la commemoració, el Lab de RTVE.es va estrenar el setembre passat un projecte interactiu que permet descobrir les fites més importants de l'expedició i viure en 360º un dia a bord de la nau escola Juan Sebastián Elcano.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook