La presència a TV3 de les dones com a expertes i professionals del món sanitari passa de ser paritària a representar només el 28% i el 39% del total de veus durant la pandèmia, segons un informe realitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya el passat mes de març i fet públic ara. En períodes ordinaris, les dones sanitàries registren gairebé un 47% del temps de paraula, un percentatge equivalent al que reben les dones expertes, d'acord amb les xifres del CAC del 2018.

Segons l'informe, les dones han tingut una presència escassa a TV3 sobre la gestió sanitària de la crisi, on s'inclouen actors com ara els fabricants de vacunes. Pel que fa a l'atenció de les persones, sí que han tingut un temps majoritari: el temps de paraula de les dones que es fan càrrec de l'atenció bàsica i hospitalària és del 57,5%, mentre que entre els experts amb responsabilitat de gestió és del 27,7%.

Per realitzar l'informe, el CAC va analitzar una mostra dels TN migdia i TN vespre de TV3, a més dels magazins i programes especials de seguiment de la crisi sanitària, entre el 13 i el 31 de març.