L'administradora única provisional de RTVE, Rosa María Mateo, va afirmar ahir que Televisió Espanyola té previst incrementar «substancialment» les seves desconnexions en català a través de La 2 i va avançar que a partir de la pròxima temporada, de dilluns a divendres, emetrà un magazín -encara sense títol- presentat per la periodista gironina Gemma Nierga, que es farà en col·laboració amb Ràdio 4. Així ho va explicar Mateo en una compareixença urgent davant la Comissió Mixta (Congrés-Senat) de Control Parlamentari de la Corporació RTVE i les seves societats, celebrada a la cambra alta. La Diputació Permanent del Congrés va acordar la compareixença per explicar el criteri en els últims nomenaments a RTVE.

Tal com va destacar la responsable de la Corporació pública, també s'ampliarà la durada de l'oferta informativa, «aprofundint en la realitat local» de Catalunya, i s'abordarà l'actualitat esportiva local amb un nou espai diari. «A la tarda s'aprofundirà també en les qüestions que més apressen a la societat», va subratllar.

«En aquest punt, vull aclarir que no és només que tinguem el deure de fomentar les llengües cooficials, reconegudes en la Constitució i els estatuts d'autonomia, és que estem convençuts que Televisió Espanyola pot i ha de contribuir a promoure un major pluralisme en el panorama mediàtic a Catalunya», va argumentar.