07 de setembre de 2020
07.09.2020
Diari de Girona

Movistar+ analitza el nu en la història de l'art occidental

Dimecres estrena una nova minisèrie documental de la historiadora clàssica Mary Beard centrada en l'«obsessió» dels artistes per la nuesa

06.09.2020 | 23:15
La historiadora Mary Beard.

Mary Beard, la historiadora clàssica que s'ha convertit en una icona global per la seva lluita feminista, torna a #0 de Movistar + amb una minisèrie documental en què analitza el nu en l'art occidental, des de l'Antiga Grècia fins al present. L'estrena serà dimecres a les 9 del vespre i estarà disponible al servei sota demanda de la plataforma televisiva.

A Mary Beard: el desnudo en el arte, la professora ofereix la seva visió personal i provocativa d'aquesta «obsessió» que els artistes han tingut per l'absència de roba en les seves obres i analitza algunes tan transcendentals com el David de Miquel Àngel, la Venus de Médici o el quadre Files i les nimfes, de John William Waterhouse (1896), entre d'altres.

En els dos episodis, Mary Beard investiga la línia que separa l'art de la pornografia i l'impacte que té l'erotisme en la societat actual. Per iniciar aquest viatge, Mary Beard parteix de l'escultura grega d'Afrodita de Cnido (que data de segle IV a.C.) i també fa un espectacular treball de camp desvestint i posant per l'artista britànica Catherine Goodman.

«No esperin la història completa del nu en aquests programes. Exploraré els problemes, les ansietats i els escàndols que envolten a la imatge de el cos nu des dels antics grecs i em preguntaré per què l'art occidental s'ha obsessionat tant amb la nuesa. Espero que després d'això, mai vegin un quadre o una escultura d'un nu de la mateixa manera», explica la responsable dels documentals.


Altres documentals

A més d'aquest documental d'estrena, també estaran disponibles al servei sota demanda de Movistar + els següents títols de la mateixa historiadora: Mary Beard: Roma, un imperio sense límites; Mary Beard: Como vivian los romanos; Mary Beard: La historia de Calígula; Mary Beard: La vida antes de la muerte i Mary Beard: Julio César.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook