La decisió del conseller Boi Ruiz d'aturar les obres de construcció del nou Trueta fins que passi la crisi econòmica no afectarà de moment la nova faculat de Medicina, que es preveu que s'ubiqui en un lloc proper on està situat el centre sanitari actual. Fonts properes a la facultat van aclarir que l'obra paralitzada i la que ha de traslladar els docents que actualment es troben al carrer Emili Grahit no estan vinculades directament, ja que la primera forma part del Departament de Salut i la segona depèn de la Conselleria d'Economia i Coneixement.

Això significa que en un principi s'aturaran les obres de construcció del nou hospital, però no les de la facultat, ja que la decisió hauria de venir de l'àrea que dirigeix Andreu Mas-Colell i de moment no s'ha pronunciat respecte a això. El projecte del nou Trueta estava estretament lligat a l'àmbit docent i de recerca, formant un tàndem que els impulsors van qualificar d'"indissoluble" fins al punt d'endarrerir la presentació de l'últim projecte bàsic per concebre unes estructures que englobessin les àrees assistencials, docents i de recerca en un sol camp.

No obstant això, les decisions preses pel conseller de Salut condicionades sens dubte per la crisi econòmica, posaven en perill aquesta idea si també afectaven la construcció de la nova facultat. Amb la decisió inicial de mantenir el projecte tal com està, el nou campus de Salut anirà emplaçat en una zona propera a la part de darrere de l'actual Trueta, s'acabi fent el nou projecte hospitalari o no.

Estar proper a l'hospital

Actualment la Facultat de Medicina (inaugurada a principis de 2009) es troba situada al carrer Emili Grahit, lloc on tradicionalment s'havien emplaçat els estudis de Magisteri. No obstant això, l'hospital Trueta acull actualment un volum considerable d'estudiants que van a fer pràctiques al centre. El nombre creixent d'alumnes va fer necessari escollir un nou lloc que els englobés a tots i a la vegada estigués proper al centre.