Jordi Soler (CiU) va ser reescollit ahir alcalde de Calonge amb el suport dels dos regidors d'ERC, partit amb el qual ja havia governat. Soler es va mostrar satisfet d'haver aconseguit articular "un govern fort", que té majoria absoluta tant en nombre de regidors com de vots. També va advocar per mantenir una bona relació amb els partits de l'oposició, en considerar que "es presenta una legislatura prou complicada com perquè no ens puguem entendre".

Soler va resultar escollit alcalde amb 10 vot dels 17 possibles, malgrat que el seu pacte estable amb ERC els permetrà fer un govern amb 9 regidors. El candidat del PSC, Antoni Esteve, va rebre sis vots, mentre que el candidat del SAI es va votar a si mateix.

El cap de files convergent ja va ser alcalde entre 2003 i 2007, i va recuperar l'alcaldia el març de 2008 gràcies a una moció de censura. Ahir, Soler va destacar que el seu govern serà "estable i fort, dialogant i de consens", i va garantir que serà un govern "per a les persones".

Soler es va mostrar conscient de la dificultat del mandat que s'inicia: "La tasca que tenim encomanada no és fàcil, ho sabem perquè ja hem viscut temps difícils i hem aconseguit tirar endavant", va assenyalar. De cara als propers quatre anys, doncs, va garantir que "el treball, la responsabilitat i la vocació de servei seran les banderes que encapçalaran la nostra marxa". "Proposem treball, seny i idees, sense que ens falti ambició", va indicar.

En el seu discurs, el reescollit alcalde també va remarcar que el poble de Calonge i Sant Antoni "ha decidit de forma lliure i democràtica que ens ha donat un suport clar per poder formar un govern fort, valent, capaç de mantenir el rumb i continuar fent front a les dificultats amb una gestió rigorosa".

Per a Soler, la prioritat és seguir treballant, i va avançar que el proper 22 de juny serà la data més probable per celebrar el ple del cartipàs i distribuir d'aquesta manera les regidories que gestionarà cada membre del govern. L'alcalde, finalment, va agrair la confiança que ha rebut de totes les persones que els van votar, així com dels regidors que formaran part del seu equip.

El ple constituït ahir a Calonge està integrat per disset regidors, dels quals set corresponen a CiU (Jordi Soler, Joan Caner, Josep Darnés, Juana Maestre, Rebeca Mesas, Albert Ros i Josep Bonet), cinc del PSC (Antoni Esteve, Francesc Fàbregas, Mercè Orduña, Immaculada Sánchez i Elisenda Pérez), dos d'ERC (Martí Fonalleras i Dolors Mañas), un del SAI (Josep Abellí), un del PP (Joan Pons) i un de Ciutadans de Calonge i Sant Antoni (David Llensa".