El Centre BTT Salines-Bassegoda abasta un total de divuit municipis del sector nord-oest de l’Alt Empordà. Aquest territori preserva una gran varietat de paisatges i un ric patrimoni natural i cultural. La millor manera de conèixer aquest espai és sobre una bicicleta, amb la qual es poden recórrer 33 rutes diferents que cobreixen prop de 600 quilòmetres. El Centre està ubicat al Càmping de Maçanet de Cabrenys. Les rutes estan dividides en quatre categories (Verda, Blava, Vermella i Negra), segons la seva dificultat.

Aquest territori és conegut internacionalment per la qualitat de les competicions que acull. El pròxim 1 de maig serà l’escenari de l’11a de l’Enduro Salines BTT, vàlid per al campionat de Catalunya. L’any 2021, la prova va comptar amb la participació de 250 pilots de catorze països diferents.

Els municipis de les Salines i Bassegoda també són un important pol d’atracció per al senderisme i el trail. El 8 i 9 de juliol rebrà una part de l’Ultra Trail del Canigó. El 14 d’agost se celebrarà la 15a Cursa del Fau, una mitja marató de muntanya que té molts seguidors i que és organitzada pel Centre Excursionista de Maçanet. El 16 d’octubre tindrà lloc la segona Olla de Tapis, una altra mitja marató que arriba fins al Puig falcó i que té una part del recorregut al Vallespir. L’Olla, organitzada per l’Home del Bosc, està agermanada amb la Cursa de Ceret.