La Universitat de Girona va celebrar ahir la tercera sessió d'enguany del Consell de Govern de la institució, l'òrgan de govern ordinari, que va aprovar, entre altres punts de l'ordre del dia, elevar al Consell Social per a la seva aprovació definitiva, el pressupost per a l'exercici 2014, i que se situa en poc més de 88 milions, lleugerament per sobre dels 87'1 M d'euros de 2013. Aquest acord es va prendre per 29 vots a favor, cap en contra i 4 abstencions.

El rector, Sergi Bonet, havia declarat fa unes setmanes que el pressupost del 2014 seria d'uns 82 milions, amb una caiguda de 5 milions per la retallada de la Generalitat. Bonet va aclarir ahir que com l'aportació de la Generalitat del 2013 es va saber "molt tard" i "no hi va haver temps de gastar-la tota", s'ha pogut incloure alguns romanents al pressupost de 2014, que d'aquesta manera es pot enfilar fins als 88 milions. Amb tot, Bonet va declarar ahir a aquest diari que el pressupost del 2015 sí notarà aquesta retallada i se situarà, aproximadament, "en uns 84 milions".

Els pressupostos de 2014 de la UdG presenten en relació als de l'exercici 2013, una remodelació entorn dels 4 eixos del Pla d'Acció de Govern: internacionalització, focalització, participació i governança i gestió de la diversitat.

Segons va informar la UdG en un comunicat, entre les accions de govern del nou equip de rectorat destaquen, en el camp de la millora de la docència, el desdoblament dels grups més grans, de manera que no superin els 60 alumnes, en tots els centres docents i en tots els primers cursos dels estudis de grau de la UdG, i la reducció dels grups de pràctiques a la Facultat de Ciències a 16 estudiants.

També mereix especial atenció la millora del finançament de l'Escola de Doctorat, amb un increment de 70.000 euros, de manera que passa dels 123.919 euros el 2013 a 193.919 euros el 2014, amb l'objectiu d'impulsar la política de doctorats de la UdG.

En l'àmbit de la recerca, es destinen 300.000 euros a l'adquisició d'infraestructura científica.

Quant a les beques i ajuts per a estudiants amb bon expedient acadèmic i escassos recursos econòmics, destaca una nova convocatòria de beques del Consell Social per a cursar estudis de màster després de cursar un grau a la UdG (que es dotarà amb més de 40.000 euros), que se suma a la dotació de 300.000 euros, fruit del conveni signat recentment amb el Banco de Santander, i que donaran lloc a un centenar de beques per a sufragar els costos de matrícula.

Una altra de les accions destacades adreçades als estudiants és la possibilitat d'augmentar el nombre de terminis de fraccionament del pagament de la matrícula en funció de les condicions econòmiques de l'estudiant.