No és l'estrena somiada. S'esperava un començament de temporada tan dolent?

Evidentment que es lluita per estar sempre més amunt. Ara bé, hem de ser realistes i saber que som el Llagostera. Sabíem que estaríem a baix moltes jornades i estem prepreparats per competir com uns animals. És lògic. Qui es pensi que abaixarem els braços, va molt equivocat.

Té la sensació que tota la il·lusió que hi havia a l'estiu amb l'aterratge a la LFP, els fitxatges, el trasllat a Palamós està afluixant una mica per culpa dels mals resultats?

Aquí s'ha de tenir clar que el més normal era que el Llagostera no hagués pujat. El fet d'arribar a la darrera eliminatòria va fer que no poguéssim planificar la plantilla amb temps perquè no sabíem en quina categoria jugaríem. No teníem res lligat i vam anar tard. A més a més, els que continuen de l'any passat van tenir poques vacances i físicament es nota també. Tot i això, no és cap excusa. Estem molt contents amb la plantilla que tenim amb els diners de què disposem.

Pel que fa a l'afició, estan satisfets de com respon a Palamós?

La millora és molt important. Tot i que la dinàmica no és bona, estem contents de la resposta de la gent. Estadísticament hem multiplicat per quatre els socis de la temporada passada. Com que en teníem tan poca ara sembla que sigui poca però és un èxit. A Palamós ens hi sentim com a casa.

Ja duu dos partits a la banqueta al costat de Lluís Carrillo i Òscar Álvarez. Es van plantejar cercar un altre tècnic de fora o aquesta fórmula estava clara de seguida?

A l'àrea esportiva treballem de forma conjunta en Gerard (Escoda, l'Òscar (Álvarez) i jo. Mai havia tingut intenció de posar-m'hi aquesta temporada. Les alternatives eren no fer cap canvi, buscar algú de fora o posar-nos-hi nosaltres. Els vaig dir que decidissin ells i que jo desempataria si calia. Per unanimitat seva es va acordar fer fora en Santi i que tornéssim nosaltres. Coneixem la plantilla i a més a més el cost econòmic afegit és zero.

Si hagués decidit quedar-se abans a Llagostera hauria fitxat Santi Castillejo?

Ens ho haguéssim hagut de plantejar però això no se sap mai. No ens basàvem en els resultats ni la classificació. Només en els entrenaments i les sensacions. Som conscients que la nostra lluita és aquesta. Al revés de la que ha estat sempre. És lògic. A fora no estem malament però els números a casa són un desastre i la pressió cada dia s'accentua més. Ara bé, el que és innegociable és competir i els jugadors ho tenen clar.

Sempre s'ha dit que és més fàcil fer fora un entrenador que una dotzena de jugadors. En el seu cas si la reacció no arriba, podria prendre mesures dràstiques al mercat d'hivern?

Dràstiques, no. Només els típics moviments de mercat d'alguna arribada o alguna sortida. Si algú no entrenés bé sí que llavors n'hi hauria de mesures dràstiques. Estem sempre oberts al mercat perquè tenim límit salarial per fitxar, encara. Ara bé, no signarem per signar. Hauria de ser alguna aposta segura per fer un salt de qualitat important a la plantilla.

Es planteja fitxar algun jugador a l'atur?

Està pràcticament descartat.

Dissabte va dir que de vegades semblava que jugaven homes contra nens. Va ser per l'enrabiada de de la derrota o es referia a quelcom en concret?

Va ser sobretot la cabrejada del moment i la sensació que en alguns xocs i duels cal ser més contundent i poderós.

Després de la derrota contra el Racing va fer entrenar l'equip diumenge al matí. Va ser un càstig?

No. Es tractava d'una sessió de recuperació que s'havia de fer aviat. Demà (per avui) farem doble sessió i treballarem tant com calgui per millorar i aconseguir resultats. Mentre les coses no surtin, haurem de treballar més i fer les dobles sessions que calguin.

És un tècnic avesat a l'èxit i als ascensos. Com duu això de navegar per la part baixa?

M'estimaria més ser a dalt. En deu temporades, set cops hem estat primers o segons. Ara ens toca ser a baix i hem de lluitar igual. De moment, en teoria, tots els rivals menys un són millors que nosaltres, segons la classificació. Hem de treure l'instint de supervivència. Abans havíem de guanyar per seguir a dalt i ara ho hem de fer per salvar-nos. És un altre repte benparit i m'agrada.

Salvar-se seria com un altre ascens al seu historial?

Bé potser sí. Les matemàtiques sempre diuen que Barça i Madrid queden primer o segon amb alguna excepció. Ara bé, nosaltres al primer any a Segona B a la jornada 9 érem a baix enfonsats i vam acabar a un punt del play-off.