05 de febrer de 2015
05.02.2015
· ENTREVISTA
Ignasi Farreras · Director artístic del festival Empordà Tour

«Música i màgia s'assemblen força en la psicologia a l'hora d'actuar»

Conegut artísticament com a Ignasi El Mag, Ignasi Farreras ha aparcat els trucs per dirigir el festival Empordà Tour. Aquesta setmana tenen els Pony Pisador: demà al bar Alter Ego (Palafrugell), dissabte al Pati del Molí (L'Escala) i diumenge al La Plaça (La Bisbal)

05.02.2015 | 13:19
«Música i màgia s'assemblen força en la psicologia a l'hora d'actuar»

Un mag de director artístic: el festival té trampa?

No, és que aquest estiu vaig anar de gira a Granada, i allà vaig tenir la idea de muntar un festival amb les actuacions en bars: tres bars en un cap de setmana, així els artistes vénen amb més temps i en millors condicions, sense estrès.

Es va treure el festival del barret de copa?

He, he, podríem dir que sí. A més la primera idea va ser una gira de màgia, però vam pensar que és més fàcil promocionar i omplir els locals amb una actuació musical que amb un mag.

Hi ha truc per què un festival funcioni?

N´hi ha més d´un.

Es poden explicar, o han de mantenirse en secret com els de màgia?

N´hi ha que no es poden explicar, li explicaré els bàsics (riu). Per començar, té lloc en la temporada baixa dels artistes. Cosa que vol dir que els artistes cobren menys i que no tenim competència d´altres festivals, que a l´estiu l´Empordà n´està ple. En aquests moments, en canvi, som l´únic.

Algun altre que es pugui revelar?

Podem oferir als artistes una mena de minivacances. Tenim una casa llogada a Llafranc, amb unes vistes espectaculars, on s´estan allotjats durant tot el cap de setmana. Això tira molt. I va a càrrec nostre l´equip de música, els desplaçaments i els àpats. Vénen amb la guitarra i no s´han de preocupar de res més.

No fa volar coloms?

Potser una mica sí, perquè mirem de portar artistes de renom. La possibilitat de venir a conèixer l´Empordà durant tot un cap de setmana agrada molt als artistes de Barcelona. N´hi ha que han vingut amb la parella, o amb amics... En ser un festival a l´Empordà ha facilitat les coses.

L´Empordà és una comarca màgica?

És una comarca amb molt d´encant. I hi ha moltíssima cultura musical, de fet hi ha molts músics famosos que són empordanesos. I sobretot, hi ha molt públic a qui li agrada anar a escoltar música en viu. Tenim clientela que ve als locals expressament pels concerts. I ho disfruten, no són d´aquells que es passen el concert parlant amb els amics.

Guarda encara alguna carta amagada a la màniga?

Mmm, sí i no. No l´hi puc revelar. Són projectes de cara a l´any vinent i encara no s´han concretat

S´asemblen la música i la màgia?

La psicologia a l´hora d´actuar és bastant semblant. Les tècniques de relaxació abans de sortir a escena també són similars, la interacció amb el públic... Després són rotllos diferents, però d´entrada hi ha similituds.

Quina música faria desaparèixer: alehop!

El reaggeton (rotund).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema