Un mag de director artístic: el festival té trampa?

No, és que aquest estiu vaig anar de gira a Granada, i allà vaig tenir la idea de muntar un festival amb les actuacions en bars: tres bars en un cap de setmana, així els artistes vénen amb més temps i en millors condicions, sense estrès.

Es va treure el festival del barret de copa?

He, he, podríem dir que sí. A més la primera idea va ser una gira de màgia, però vam pensar que és més fàcil promocionar i omplir els locals amb una actuació musical que amb un mag.

Hi ha truc per què un festival funcioni?

N’hi ha més d’un.

Es poden explicar, o han de mantenirse en secret com els de màgia?

N’hi ha que no es poden explicar, li explicaré els bàsics (riu). Per començar, té lloc en la temporada baixa dels artistes. Cosa que vol dir que els artistes cobren menys i que no tenim competència d’altres festivals, que a l’estiu l’Empordà n’està ple. En aquests moments, en canvi, som l’únic.

Algun altre que es pugui revelar?

Podem oferir als artistes una mena de minivacances. Tenim una casa llogada a Llafranc, amb unes vistes espectaculars, on s’estan allotjats durant tot el cap de setmana. Això tira molt. I va a càrrec nostre l’equip de música, els desplaçaments i els àpats. Vénen amb la guitarra i no s’han de preocupar de res més.

No fa volar coloms?

Potser una mica sí, perquè mirem de portar artistes de renom. La possibilitat de venir a conèixer l’Empordà durant tot un cap de setmana agrada molt als artistes de Barcelona. N’hi ha que han vingut amb la parella, o amb amics... En ser un festival a l’Empordà ha facilitat les coses.

L’Empordà és una comarca màgica?

És una comarca amb molt d’encant. I hi ha moltíssima cultura musical, de fet hi ha molts músics famosos que són empordanesos. I sobretot, hi ha molt públic a qui li agrada anar a escoltar música en viu. Tenim clientela que ve als locals expressament pels concerts. I ho disfruten, no són d’aquells que es passen el concert parlant amb els amics.

Guarda encara alguna carta amagada a la màniga?

Mmm, sí i no. No l’hi puc revelar. Són projectes de cara a l’any vinent i encara no s’han concretat

S’asemblen la música i la màgia?

La psicologia a l’hora d’actuar és bastant semblant. Les tècniques de relaxació abans de sortir a escena també són similars, la interacció amb el públic... Després són rotllos diferents, però d’entrada hi ha similituds.

Quina música faria desaparèixer: alehop!

El reaggeton (rotund).