Els efectes La imatge de dalt mostra com ha quedat la platja de Tossa de Mar.Recuperen un camió de bombers accidentat en un esvoranc a Cadaqués.Els Bombers feinejant per poder aixecar el vehicle. Artur Mas a Blanes, parlant amb els pescadors de la confraria. Una màquina retroexcavadora comença la tasca de neteja de la sorra que va portar el temporal. Detall de l'esvoranc de Cadaqués per on va caure el cotxe de bombers.

El president de la Generalitat, José Montilla, es va reunir ahir amb el vicepresident del Govern català, Josep Lluís Carod Rovira, el conseller d'Interior, Joan Saura i el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, per avaluar els efectes del temporal així com el funcionament del dispositiu d'emergència posat en marxa.

Saura va manifestar que "el que cal és que es millorin els plans de protecció civil del govern, però que també es millorin els plans de protecció civil municipals, perquè per exemple les policies locals, en els municipis on n'hi ha, són importantíssimes. És importantíssim que la protecció civil no es vegi només exclusivament com una responsabilitat, que ho és, del Govern català sinó que també del conjunt d'administracions i en aquest cas també dels municipis". La Generalitat va estimar que la factura del temporal que ha afectat Catalunya en els últims dies serà de desenes de milions d'euros si es té en compte que només l'arranjament del passeig marítim de l'Escala i el dels accessos a Montserrat serà de 5 i 1,5 milions, respectivament, fins ara úniques xifres donades per la Generalitat.

En aquest sentit el conseller Nadal va manifestar que "està tot individualitzadament detallat i ara costarà poc fer-ne una avaluació". Tot i així, Nadal va apuntar la possibilitat que només l'arranjament del'Escala costi més de cinc milions d'euros. A més, les obres portuàries ja previstes a Llançà ascendiran a 3,2 milions i les de Blanes, a 22.

El clot d'Espolla neix de nou

El conegut estany intermitent d´Espolla torna a estar ple arran de les últimes pluges i nevades. Feia prop de dos anys que no creixia tant i és que aquest fenomen només té lloc quan l'estany de Banyoles sobreix. Pel que fa als embassaments, les conques internes catalanes han arribat al 72,72 per cent de la seva capacitat gràcies a les pluges i la neu dels últims dies. Aquesta xifra suposa quasi el triple de la capacitat dels embassaments catalans de fa un any, que es trobaven al 26,47 per cent. Sau està ja al 58,42 per cent de la seva capacitat i Susqueda gairebé al 78. Boadella, al seu torn, ha crescut ja fins al 41 per cent.