A "El Secreto", Rhonda Byrne assegura que podem aconseguir el que volem si ho desitgem adequadament. De Waart explica com fer-ho en dos seminaris -aquest dissabte i el 4 d'abril- i una conferència gratuïta el 31 de març a La Bonbonniere de Ninon.

Això és xauxa: aconseguir el que un vol és tan fàcil com desitjar-ho?

En principi sí, és fàcil. Però aconseguir-ho és bastant més complicat. De fet, només un 3-4% de la gent que ha llegit el llibre o ha vist el DVD assoleix resultats.

Dependrà del que hagin desitjat, també.

És clar, em refereixo a resultats una mica més elevats que trobar aparcament pel cotxe. És a dir, que per una banda hi ha gent que aplica el mètode de manera quasi inconscient, però per altra banda hi ha un fre que fa que a poca gent li funcioni.

Per què hi ha gent que no aconsegueix el que vol? S'ha de demanar si us plau?

(Riu). Hi ha diversos factors. Un és que la gent no sap ben bé el que vol, sap el que no vol. També hi ha qui creuen que serà impossible aconseguir el que vol. I després, sobretot, hi ha la gent que es fa autossabotatge: una part d'ells diuen que sí i l'altra diu que no.

Això com s'explica?

De la mateixa manera que hi ha gent que s'apunta al gimnàs i no hi va, o que diu que deixarà de fumar perquè és perjudicial i no ho fa.

Perquè ens entenguem: imagini que jo vull una cabellera arrissada o un bon compte corrent. Què haig de fer? Com haig de demanar-ho?

Primer ha de tenir clar el que vol. El següent pas és iniciar accions. I el tercer, i més important, és que això ha d'estar dins de la seva identitat.

Fins el primer anàvem bé...

És a dir, ha d'estar realment convençut que això és el que vol, que s'ho mereix. No n'hi ha prou de desitjar-ho.

D'acord. I després a qui es demana? Hi ha un déu?

No. Bé, potser sí, però jo no ho sé. Les coses són una mica més senzilles. És com fer una planificació de cap on vull anar amb la meva vida, cosa que no és tan habitual com sembla: la gent dedica més temps a planifcar les vacances que a planificar què vol fer amb la seva vida.

Aleshores què succeeix?

Qui ho fa bé, atrau casualitats. Se li presenten situacions que poden semblar casuals, però que són forces de l'univers que s'estan obrint. I allà és on s'ha d'entrar.

En què consisteix la llei de l'atracció?

Entre els humans, tot el que s'assembla s'atrau. Els rics volen estar amb els rics, els alcohòlics amb els alcohòlics. Això mateix serveix pel que fa a l'actitud, per atraure allò que veritablement desitges.

Segons la seva experiència, el que més desitja la gent és diners?

Uns volen tenir coses tangibles com un cotxe millor o una casa més gran. Però la majoria busca altres coses, com tenir més pau interior, més autoconfiança, més alegria, etc.