La tranquil·la urbanització de Mas Flassià, situada a l´entrada de Vidreres, a aproximanament un quilòmetre del municipi per la carretera C-63 -cases grans amb jardins cuidats, construccions de bon gust arquitectònic, veïnat de classe mitjana-alta- va patir dimarts de matinada un episodi de terror psicològic. Tres homes -segons apunta la investigació policial podrien ser romanesos- van entrar en una de les cases del carrer Santander, i van lligar, intimidar i pegar a la família resident mentre els demanaven diners: un milió d´euros. Un cop constatat que la família no disposava d´aquesta quantitat en metàl·lic, van marxar només amb un moneder i unes quantes joies i van deixar lligats els quatre habitants de la casa: un matrimoni i dues filles adolescents.

Els lladres tenien informació privilegiada sobre la família, de nacionalitat francesa, originària de la zona de Perpinyà i que té llogada la casa de Vidreres des de fa ­aproxima­dament un any. Sabien que l´home, un empresari francès amb interessos en aquesta zona, havia de rebre una important transferència de diners. I, decidits a apropiar-se d´una bona picossada, els lladres van aterrar a la casa del residencial cap a les dues de la matinada d´ahir dimarts.

La investigació dels Mossos d´Esquadra està intentant esclarir com els lladres van aconseguir entrar a la casa, que no té alarmes visibles. No van forçar cap porta i els grans vitralls que donen al jardí per la part de darrere de la casa romanien ahir intactes. La família sencera dormia a la casa -el pare acostuma a ser fora sovint per assumptes de feina, segons veïns del residencial- i els lladres, una vegada a dins, van optar per fer xantatge als pares lligant i amenaçant les dues filles, de 15 i 17 anys. Van demanar al pare un milió d´euros mentre l´increpaven, segurs de que tenia els diners. L´home va negar-ho, dient que encara no li havia arribat la transferència que esperava i que no tenia tants diners a la casa. I així va començar la tortura.

L'assalt va durar aproximadament una hora. En veure que ningú claudicava, els lladres van prendre les tres dones i les van tancar, lligades, en una habitació, mentre s´encaraven al pare, a qui van mantenir en una altra cambra. L´home va rebre un fort cop al cap a causa de la seva resistència. Finalment, els assaltants van optar per regirar la casa per buscar-hi objectes de valor i van desaparèixer després d´arreplegar tan sols un moneder amb una petita quantitat de diners i algunes joies.

La família va trigar una bona estona a poder-se deslligar i avisar els Mossos d´Esquadra, que van arribar a la casa passades les quatre de la matinada. Va ser en aquell moment que alguns residents de la zona es van despertar i es van adonar que n´havia passat alguna de grossa, ja que ni tan sols els ­veïns que toquen a la parcel·la de la casa assaltada van sentir res. El fet que els lladres tinguessin unes dues hores de coll per fer-se fonedissos dificulta encara més poder-los localitzar.

Un barri cobejat

Mas Flassià pertany al municipi i per tant els propietaris no tenen mesures especials de seguretat, com ara càmeres a l´entrada de la urbanització. La casa assaltada ja va ser víctima d´un intent de robatori fa uns anys, quan diverses cases del residencial van ser víctimes dels «lladres silenciosos».