El president del PP, Mariano Rajoy, va afirmar ahir que amb els resultats de les eleccions europees "una nova majoria d'espanyols ha expressat la seva voluntat de canvi" i que per això el Partit Popular guanyarà "aviat" les generals. Rajoy va sortir, poc després de dos quarts d'onze de la nit, al balcó de la seu del PP, al carrer de Gènova, on, acompanyat pel cap de llista del seu partit a les eleccions europees, Jaime Mayor Oreja, i la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va celebrar la victòria del seu partit i va destacar que és el millor resultat de la història del PP en uns comicis europeus.

El president del PP va assenyalar que el seu partit ha quedat molt a prop del resultat que va obtenir en les generals i va assegurat als simpatitzants que celebraven la victòria de la seva formació al carrer Gènova que aviat tornaran a governar a Espanya. Per a Rajoy, que va ser rebut amb crits de "Mariano, president", el resultat dels comicis exigeix un canvi en la política econòmica del Govern, "i ho han dit una immensa majoria d'espanyols".

En la seva intervenció, durant la qual va estar acompanyat també per la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, el líder del PP va donar les gràcies a tots els espanyols que han confiat en el partit que presideix: "als que hi han confiat sempre i als quals ho han fet en aquesta ocasió per primera vegada".

Per la seva part, Mayor Oreja va assenyalar que "són les primeres eleccions de caràcter nacional, de caràcter general, que guanya el PP des de l'any 2000 i són les primeres eleccions des que governa Rodríguez Zapatero en les quals ha estat derrotat pels espanyols en unes eleccions d'àmbit nacional".

Després d'aquestes paraules, que van ser rebudes pels centenars de simpatitzants amb crits de "Zapatero, dimissió", el candidat del PP va assenyalar que ha "guanyat una nova majoria a Espanya que vol que les coses canviïn" i s'obre a més "un nou cicle polític".