Un creuer que fa la ruta entre Nàpols i Marsella va atracar ahir al port francès de Villefranche, al sud del país, a conseqüència d'un brot de nova grip que va ser confirmat en 60 membres de la tripulació, mentre que 70 més presentaven símptomes. Segons van informar ahir les autoritats franceses en un comunicat, els infectats pel virus estan sent atesos i es quedaran a bord del creuer Voyager of the Seas, en què viatgen al voltant de 5.000 persones. A la tarda la travessia havia de continuar, i mentrestant la resta de membres de la tripulació es va haver de quedar a bord, i en canvi als 3.600 passatgers se'ls va permetre baixar a terra.

A França hi ha més de 1.000 casos confirmats de nova grip. Dijous, les autoritats del país gal van informar de la primera mort d'una persona infectada pel virus, una nena de només 14 anys.

No obstant això, el Govern francès va afegir respecte aquest cas que l'adolescent patia altres patologies greus, per la qual cosa no se sap si el decés va ser causat directament per l'H1N1.

A Grècia, vacunes per a tots

D'altra banda, el Govern de Grècia va anunciar ahir que es vacunarà contra la nova grip tota la població (11,2 milions), per la qual cosa el país es proveïrà de 24 milions de vacunes que se subministraran en dues dosis.

"No hi ha motiu de pànic ni de preocupació", va dir ahir el ministre de Salut Pública de Grècia, Dimitris Avramópulos, qui va recordar que "el 95 per cent dels casos de nova grip s'han curat", i només hi ha quatre infectats en estat greu.

Al país hel·lènic s'han comptabilitzat fins ara 700 afectats per la nova grip. La vacunació no serà obligatòria però les autoritats han previst disposar per a tots els habitants del país dues dosis i les despeses seran cobertes per l'Estat.

El ministre va afirmar que "Grècia serà un dels primers països que es proveïrà de vacunes, però no s'usaran fins que s'hi doni llum verd pels organismes internacionals de salut i juntament a la resta d'Europa".