Dolors Padilla, després d'una dècada a l'oposició de Joan Giraut, va rebre ahir al migidia la vara d'alcaldessa per una moció de censura, en un moment difícil que no l'ha fet fer-se enrere.

L'alcaldia canviarà molt la seva vida?

No. Jo continuaré treballant com fins ara. La meva dedicació durant aquests deu anys ha sigut sense horaris. No m'espanta la feina en absolut.

Ha reconegut que el moment actual per accedir a l'alcaldia és complicat perquè hi ha poc temps i una situació econòmica difícil. No li va fer repensar-s'ho?

A l'agrupació local del PSC es va produir aquesta reflexió, però la posició majoritària de l'assemblea va imposar el sentit comú de responsabilitat cap al poble per aconseguir l'estabilitat a l'equip de govern.

Assumir l'alcaldia representa un punt culminant en la seva carrera política?

Crec que tot just comença, la meva carrera política. Tinc una experiència de deu anys a l'oposició i conec perfectament l'entramat de la gestió política.

Ser alcaldessa pot representar un trampolí dins d'aquesta carrets política?

Mai m'he plantejat cotes més elevades. La meva màxima il·lusió és ser alcaldessa del meu municipi.

Després d'aquests dos anys que queden com a alcaldessa, es presentarà a les properes eleccions municipals?

No ho sé. Això és una cosa que decideix l'assemblea local de l'agrupació. Sóc conscient que estem aquí de pas i que si hi ha una persona que té més opcions se li ha de deixar el pas.

Escurçarà els plens?

Sí. Els plens seran més curts i anuncio que l'equip de govern tindrà una veu única. El portaveu serà en Martí Duran. També intentarem avançar l'hora d'inici del ple -ara és a les 9 del vespre-.