Convergència Democràtica va reclamar ahir que es respecti la presumpció d'innocència dels dos exalts càrrecs del seu partit que van tenir responsabilitats de govern i que han estat detinguts, mentre que va instar el president de la Generalitat, José Montilla, a fer autocrítica "a casa seva" (referint-se al PSC). Segons el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, la detenció de l'exsecretari general de la Presidència, Lluís Prenafeta, i de l'exconseller Macià Alavedra, així com la d'actuals càrrecs electes del PSC a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, "és d'extrema gravetat".

"No sorprendrà ningú -va recalcar- que reclamem que es respecti la presumpció d'innocència per a totes les persones afectades en aquest cas, i també esperem la màxima celeritat en la instrucció judicial ?perquè s'aclareixi el que ha succeït".

Puig també va demanar a Montilla, com a president de la Generalitat i líder del PSC, formació molt crítica amb CDC arran del cas Millet, que tingui la "màxima dignitat institucional i prudència (...) en la seva obsessió per destruir el PP a Espanya i CiU a Catalunya", i que tingui una "mirada més crítica i d'introspecció en les coses que passen a casa seva".

Sobre els dos exdirigents de CDC detinguts, Puig va explicar que el seu partit no té la intenció de suspendre'ls de militància i, d'acord amb la seva crida perquè es respecti la presumpció d'innocència, esperarà que el cas sigui instruït judicialment. Va recordar, a més, que Macià Alavedra fa 9 anys que no forma part de cap òrgan dirigent del partit i 12 que no té càrrecs públics, mentre que, en el cas de Prenafeta, són 19 els anys que fa que no ocupa un càrrec institucional i que mai no ha format part de l'executiva convergent.

El secretari general adjunt de CDC va considerar "sorprenent i contradictori" que partits com el PSC ja hagin anunciat mesures d'ordre disciplinari i de separació de càrrecs contra els seus militants, i va insistir que la seva formació prefereix respectar la presumpció d'innocència. Segons Puig, l'abundància de casos de corrupció destapats en els últims temps marca "el final d'una etapa" que evidencia "el fracàs del model de gestió socialista".