La presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, va afirmar avui que des del PP esperen que el PSC prengui "decisions immediates", en el cas que als càrrecs públics detinguts ahir, per un presumpte delicte de corrupció urbanística a Catalunya, se'ls atribueixin "responsabilitats judicials" perquè, al seu judici, s 'ha estat "molt rigorós i molt exigent en casos que afectaven a persones del PP i hi ha hagut moltes crítiques per part de dirigents socialistes".

En declaracions a la cadena COPE recollides per Europa Press, Sánchez Camacho es va mostrar sorpresa que el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, "no hagi sortit a dir res", després que ahir fossin detinguts per ordre del jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, edils del PSC i exalts càrrecs de CiU en l'època de Jordi Pujol, per pertànyer a una suposada trama de corrupció urbanística a Catalunya.

En aquest sentit, va recalcar que igual que esperen que el PSC actuï amb el mateix rigor que, segons la seva opinió, va actuar el PP, esperen el que té de mateix CiU, perquè dos dels imputats en la presumpta trama de corrupció són "militants actius" i a més "militants històrics". Així, va criticar que havent imputacions no s'hagin suspès les seves militàncies. "Nosaltres hem de militància a tots els imputats i a més han deixat els seus càrrecs", va recordar.

D'altra banda, va explicar que el cas "pot impactar molt en el tripartit perquè estem parlant que Santa Coloma de Gramenet és una de les ciutats més importants de Catalunya i a més el senyor Bartomeu Muñoz, l'alcalde és membre del Comitè Executiu de Catalunya, però també membre del Comitè Federal del PSOE".

Així mateix, va argumentar que "estem assistint al cas de corrupció més greu que ha afectat a Catalunya els últims anys" i va afegir que els casos de corrupció política com el 'cas Millet', "estan impactant a la societat civil catalana" produint "desassossec i desafecció" en un "període de decadència política".

Finalment, Sánchez Camacho va anunciar que a la reunió d'avui del grup parlamentari popular, es fixaran les directrius d'una moció que el grup presentarà davant el Parlament Catalán.

Dit això, va aclarir que en la moció se'n va a "referir la condemna explícita i rotunda, a qualsevol mena de corrupció que pugui afectar a les institucions catalanes". A més, va posar l'accent en la necessitat d'"analitzar què és el que està ocorrent i prendre mesures perquè hi hagi un control més rigorós en les actuacions de les administracions públiques" i també, en la necessitat d'observar "què és el que està ocorrent amb el finançament dels partits polítics".