La Cambra de Comerç de Girona entrega avui les distincions a establiments antics.El lliurament tindrà lloc a la Sala d'actes de la Cambra de Comerç a les 12 del migdia. La societat gironina premiada més antiga data de l'any 1700 i n'hi ha més de 200 que han superat els 100 anys d'existència.

L'Auditori Palau de Congressos de Girona acull avui a dos quarts de nou la gala dels càstings del programa Buscant La Trinca que emetrà TV3. En la Gala participaran els components de La Trinca (Toni Cruz, Josep M. Mainat i Miquel Àngel Pascual), la cantant Beth i el jurat dels càstings, integrat per l'actriu i cantant Lloll Bertran, la periodista Imma Sust i l'actriu Carme Conesa. La recaptació de taquilla, amb entrades a un preu simbòlic de 5 euros, anirà íntegrament destinada a la Fundació La Marató de TV3.

Alopexidin o la solució definitiva a l'alopècia és, de fet, una comèdia sobre la inestabilitat laboral, situació que actualment es veu accentuada amb la crisi. Els seus protagonistes, entre els quals figura l'autor i director de l'obra, Xavier Pujolràs, comencen a patir aquesta afecció que ocasiona la pèrdua de cabell i que el mercat farmacèutic intenta solucionar, per bé que sense aconseguir-ho del tot, amb un munt de tractaments específics.

L'obra es podrà veure dijous i divendres vinent, a les 10 de la nit a La Planeta.

Els propers 7 i 8 de novembre tindrà lloc a Santa Coloma de Farners la 28a Festa de la Ratafia, amb un seguit d'actes lúdics i culturals. La Festa de la Ratafia té lloc cada any el segon cap de setmana de novembre. L'acte central de la celebració ha estat, des del seus inicis, el Concurs de la Ratafia, un certamen en què nombrosos elaboradors artesans presenten les seves ratafies casolanes.

El proper cap de setmana també tindrà lloc la Festa Major de Sant Martí del municipi de Campelles. Entre els actes que s'han programat destaquen el XX ?Campionat de Botifarra, el sopar de germanor a la sala de l'Ajuntament, el ball de festa a càrrec de Trio Luna i l'actuació familiar a càrrec de la Companyia Katracòlica amb l'espectacle del pallasso Senyor Bròkil.

Dissabte i diumenge se celebrarà una concentració de paramotors a Beuda, que té per objectiu donar a conèixer aquest esport entre la població local i aficionats.

Dissabte i diumenge, Sant Hilari Sacalm organitza un any més la fira de referència del sector de la fusta, la Firafusta, que obrirà les seves portes dissabte a dos quarts d'onze del matí.

Divendres i dissabte a les nou del vespre al Teatre Municipal de Girona es

representa Nixon-Frost, un exercici d'investigació històrica sobre la figura de Richard Nixon, l'únic president dimitit de la història dels EUA. Nixon-Frost tracta d'una obra escrita per Peter Morgan, guionista i dramaturg britànic que es basa en una de les entrevistes de televisió més impactants de la història: la que l'expresident dels Estats Units Richard Nixon va concedir el 1977, tres anys després de la seva dimissió al famós presentador britànic de talk shows David Frost i durant la qual va admetre tàcitament la seva culpabilitat en l'escàndol Watergate.

El director Àlex Rigola posa en escena per primera vegada a l'Estat espanyol aquesta peça que l'any passat va arribar a la gran pantalla, una obra interpretada pels actors de la companyia del Teatre Lliure que l'acompanyen, com són Lluís Marco en el paper de Nixon i Joan Carreras en el de Frost. El muntatge original es va estrenar l'any 2006 en el Donmar Warehouse Theatre de Londres, dirigit per Michael Grandage, interpretat amb Michael Sheen (David Frost)

i Frank Langella (Richard Nixon).