Luis Slavko és soci i cap de vendes de Aigües de Salenys, que té la planta embotelladora a Llagostera. L'empresa va rependre l'activitat fa un any i reivindica que es consu?meixi la seva aigua per motius de salut, ja que té una composició química altament saludable.

W. C. Fields deia que no bevia aigua perquè és on forniquen els peixos.

He, he. De totes les coses hi ha gent que opina d'una manera i gent que opina d'una altra. Però poca aigua devia trobar Fields tan sana com la nostra.

L'aigua amb gas engreixa?

Això és un mite. Si el gas és natural, no engreixa. A més, com que porta molt calci i magnesi facilita la digestió.

I la seva com és?

Ja surt del brollador així, amb gas i amb tots els minerals. No li afegim absolutament res. I no surt calenta, sinó freda, cosa que no és gens habitual.

L'aigua amb gas és una desconeguda?

Bastant, molta gent no sap que hi ha aigua amb gas natural i amb gas artificial, que s'hi afegeix després.

I als restaurants tampoc n'ofereixen habitualment.

Efectivament, si vol aigua amb gas l'ha de demanar expressament. En altres països quan demana aigua, el cambrer li pregunta si la vol amb gas o sense. A Alemanya, per exemple, venem el doble amb gas que sense, i aquí, de moment, venem més sense gas.

Però m'aporta alguna cosa, pessigolles a la gola a part?

Una millor digestió. Després d'un àpat pesat digerirà més fàcilment i més ràpidament.

Pot suposar problemes a les persones amb problemes d'aerofàgia?

Si és aigua amb gas natural, no. Segurament tindran problemes de gasos si beuen aigua amb gas artificial, afegit. És important la diferència. I és molt fàcil de comprovar: si el gas és natural de la pròpia aigua, pot obrir l'ampolla i el gas es mantindrà a dins perquè no hi ha sigut ficat a pressió.

Eructes tampoc no en provoca? No queda gaire fi convidar a sopar una senyoreta i que per culpa dels efectes de l'aigua fugi espaordida...

(Riu). Estigui tranquil. Amb aigua natural no tindrà problemes de gasos. De cap tipus. L'hi juro.

És bo saber-ho. També hi ha qui reivindica banyar-se en aigua amb gas, no sé si hi han pensat.

Al nostre brollador l'aigua raja a menys de 10 graus -gairebé un cas únic a Europa- no és fàcil banyar-s'hi.

La gasosa és el gran enemic de l'aigua amb gas?

No suposa cap competència per a l'aigua amb gas. Generalment les gasoses engreixen moltíssim.

No em digui que amb l'aigua també es pot fer tinto de verano.

A Alemanya, França i Itàlia, on la nostra aigua es ven, és habitual barrejar-la amb vi, perquè a penes si varia les seves característiques ni el sabor. A Alemanya la barregen amb vi blanc, rosat o negre.

En quin idioma etiqueten?

Tenim etiquetes diferents depenent d'on venem l'aigua. En català o en espanyol.