La cita era al parc de bombers de la Vall d'Aro, que semblava un formiguer. Efectius de tot Catalunya han vingut a Girona per reforçar el servei: en condicions normals, ahir el personal s'hagués conformat per tan sols tres persones. Benvinguts siguin, van considerar els alcades de Calonge, Platja d'Aro, Sant Feliu i Santa Cristina, que s'havien de reunir allà amb el conseller d'Interior Joan Saura i amb el secretari del departament, Joan Boada -que, val a dir, van arribar una hora tard a la convocatòria: una altra vegada hi havia sessió parlamentària sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan. La impressió d'activitat desplegada pels efectius antiincendis va ser un consol per uns alcaldes que van sortir decebuts i indignats d'una reunió que "només ha servit perquè ens desfoguem, no per donar solucions".

Des de Platja d'Aro asseguren que esperaven que els oferissin "l'exèrcit, hospitals de campanya per a les urbanitzacions, bugaderies militars per poder rentar la roba". En canvi, durant una hora d'encontre entre alcaldes, efectius d'emergències (Creu Roja, SEM, Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil) i policies locals i Mossos d'Esquadra, Interior, segons assistents a la reunió, es va limitar a solidaritzar-se amb el patiment dels polítics municipals, que cada dia que passa sense llum es reconcilien més amb la idea d'una lapidació pública, i a dir-los que els enviïn per escrit les seves queixes.

L'alcaldessa de Platja d'Aro, Dolors Padilla (PSC), va reclamar el retorn de l'exèrcit que es va retirar "per ordre de no sabem qui". Saura, ahir, els va agrair la col·laboració. I va retornar cap a Barcelona.